Jacob Markström och Elias Lindholm.

Svenskarna avgörande i rivalmötet – slog superstjärnorna

Jacob Markström och Elias Lindholm ledde sitt Calgary Flames till seger mot värsta rivalerna Edmonton Oilers.
Matchen slutade i en 4-3 vinst till Calgarys fördel efter att Lindholm tidigt i den andra perioden spelade fram och gjorde mål.
–  Energin i laget blir lite högre, säger svenskarnas lagkamrat Dillon Dubé efter matchen.

"The Battle of Alberta" var så jämnt som ett rivalmöte ska vara. Provinsens mest befolkade stad Calgary gick vinnande ur kampen mot provinsens huvudstadslag Edmonton Oilers.

Vinnande ur kampen kom även svenskarna Elias Lindholm och Jacob Markström som båda stod för bra insatser i matchen.

Lindholm visade prov på sin kvalitet tidigt i den andra perioden då han snodde pucken i mittzon från superstjärnan Connor McDavid för att sedan spela fram lagkamraten Dillon Dubé.

Dube bjöd sedan tillbaka när han var inblandad i framspelningen till Lindholms 2-0 mål bara tre minuter senare.

– Det är kul. Att vinna är bra. Det gör det mycket lättare att komma till rinken för träning, och energin i laget blir lite högre, säger Dillon Dubé till NHL.com.

Utöver Lindholm noterades även svenskarna Mikael Backlund och Oliver Kylington för en poäng vardera.

Jacob Markström har sedan tränarbytet i Calgary gått som tåget i samband med att laget har radat upp segrar.

I natt stod den svenske målvakten för 28 räddningar på 31 skott och har sedan tränarbytet vunnit tre raka matcher samt noterats för en genomsnittlig räddningsprocent på 93,2 procent.

Calgary Flames - Edmonton Oilers 4-3 (0-0, 3-2, 1-1)