Adam Pettersson, till vänster i bild, låg bakom segern mot Örebro.
Bildbyrån
SHL

"Jag behövde nog klippa navelsträngen"

ANNONS
Säsongen har inte varit någon dans på rosor. Men när Adam Pettersson fick chansen i Brynäs förstakedja tillsammans med Greg Scott och Anton Rödin slog han till med både mål och assist i 3-1-segern mot Örebro.

– Jag försöker bidra med mitt, och inte fundera så mycket på vem jag spelar med, säger Pettersson till Hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Två raka trepoängare för första gången på två månader. Brynäs har något som, med deras mått mätt, skulle kunna kallas för en formtopp. Idag besegrades Örebro med 3-1, och en del av segern kan tillskrivas en nykomponerad förstakedja.

Att Greg Scott och Anton Rödin huserade i förstakedjan kom knappast som någon överraskning för någon, men kanske har de nu också hittat en tredjelänk som passar med den "dynamiska duon". Adam Pettersson fick chansen, och låg först bakom Scotts 1-0 när han tog ett backhandskott som Scott styrde in - och sen sköt han 3-1 i tom kasse.

"SOLID MATCH"  

1+1 från Pettersson som inför kvällen hade gått poänglös från åtta raka matcher. 3+8 har det blivit totalt, på 37 matcher.

– Vi gör en ganska stabil match. Vi är solida bakåt och lyckas göra mål också. Det kändes helt okej, även om vi kanske kan skapa lite mer. Vi börjar i rätt ände och gör ett bra jobb i egen zon, säger Pettersson om kedjans spel.

Behöver du ställa om ditt spel något när du spelar med Scott och Rödin, jämfört om du spelar i en mer "defensiv kedja".

– Nej, det tror jag inte. Jag antar att de satt mig där för att jag skaspela mitt spel, jobba hårt och göra rätt saker. Det är klart att jag är lite mer mer defensivt lagd än de som brukar spela med Greg och "Rödda" men jag föröker bidra med mitt och inte fundera så mkt på vem jag spelar med.

29-årige Pettersson kom till Brynäs inför säsongen efter att ha spelat för Skellefteå AIK under hela sin karriär. Ett Skellefteå som varit en väloljad maskin och ett dåligt år ändå slutat topp-sex. I Brynäs får Pettersson i stället vara med om en rafflande bottenstrid.

– Det är grymt kul att vara här. Jag behövde byta miljö för min egen del. Det har varit sjukt roligt trots att vi gått tungt och att det är en ny situation för mig.

Hur har omställningen varit, att gå från att höra exempelvis Stefan Klockares röst dag ut och dag in till att få spela med ett nytt system och nya coacher?

– Det har blivit en nytändning. Man får tänka till lite extra i vissa lägen och lära sig något nytt. Jag menar, jag var där så länge så jag visste exakt vad som skulle göras varje dag. Jag vet att jag har mått bra av att byta, att få lite nya röster få vara i en ny miljö och en annan stad. Jag behövde klippa navelsträngen.

Adam Pettersson.

Adam Pettersson. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån


"VARJE SEKUND ÄR SJUKT VIKTIG"

Efter en lång formsvacka har Brynäs nu alltså två raka segrar, och bara ett insläppt mål. Vad är det egentligen som hänt med det tidigare så krisande Gävlelaget?

– Det är svårt att svara på, säger Adam Pettersson och fortsätter:

– Men vi har ett helt annat mindset till att vinna dueller. De två senaste matcherna har varit riktigt bra. Konsten för oss blir att fortsätta med det som vi gjort bra, och rätta till det vi behöver rätta till.

I och med kvällens resultat står Brynäs och Oskarshamn, som möts i den sista omgången, på lika många poäng i kampen om att undvika kval.

– Varje poäng räknas och så kommer det vara hela vägen in. Varje sekund där ute är sjukt viktig, konstaterar Pettersson.


TV: Veckans SHL-lag


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL