Johan Larsson och Niklas Hjalmarsson hjälpte Arizona till vinst.

Sköt fem raka mål – svenskarna bakom vändningen

Arizona Coyotes låg under med 2-0 mot Minnesota Wild.
Då sköt laget fem raka mål för att vända till 5-2, och svenskar låg bakom tre av målen.

Minnesota Wild fick en drömstart på matchen mot Arizona Coyotes och tog ledningen med 2-0 efter den första perioden.

Men i den andra perioden reste sig 'Yotes' och sköt två mål för att komma tillbaka upp till 2-2. Den svenske centern Johan Larsson passade fram till kvitteringsmålet och det var hans första assist i Arizona-tröjan.

Under matchens sista 20 minuter höjde sig Arizona ytterligare och sköt tre raka mål för att komma upp till 5-2 vilket även blev slutresultatet.

Niklas Hjalmarsson är inte riktigt känd för sitt poängmakeri då den 33-årige smålänningen har profilerat sig som en defensiv back i NHL.

I nattens match stod dock Hjalmarsson för två assist och det är första gången sedan 12 februari 2019 som svensken står för mer än en poäng i en NHL-match.

Backen hade gått poänglös från alla sina 18 första matcher den här säsongen men nu har han plötsligt gjort fyra poäng på de fyra senaste matcherna.

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 5–2 (0-2,2-0,3-0)

Arizona: Tyler Pitlick 2 (5), Lawson Crouse (1), Jakob Chychrun (6), Conor Garland (8).
Minnesota: Matt Dumba (5), Jordan Greenway (5).