Sök
Är en helt annan förening jämfört med när jag kom upp till A-laget, säger Zaar
Foto: Bildbyrån / Montage
Intervju

"Känt att det funnits mer att hämta – skönt att få ut det nu"

Daniel Zaar har redan slagit sitt personliga poängrekord med råge. Röglestjärnan är dessutom med i toppen av poängligan samtidigt som laget toppar ligan och är en av de stora favoriterna till SM-guldet. Just nu leker hockeylivet för 26-åringen.
– Jag har aldrig varit så jämn som jag varit i år, säger han till hockeysverige.se.

Den gångna vecka har våren hittat till stora delar av Sverige. Det är ett tecken på att SHL:s grundserie går mot sitt slut och man kan känna slutspelsdoften i luften. Veckan har också inneburit spelledighet för Rögle och en som har njutit lite extra av både vårsol och vila är Daniel Zaar.

– Jag behövde faktiskt det. Man får inte de dagarna då jag var iväg med landslaget senast. Vi var lediga i början av veckan och sen så har vi tryckt på lite i gymmet här de senaste dagarna, säger Daniel Zaar till hockeysverige.se.

Tryckt på har han även gjort på isen den här säsongen. 26-åringen har gjort en riktigt fin säsong och har hittills svarat för 46 poäng (18+28) på 47 matcher, vilket han toppar poängligan på tillsammans med Växjös Emil Pettersson (två matcher mindre spelade), något han givetvis är nöjd med.

– Det har varit en riktigt bra säsong. Både för mig och laget och det hänger väl ihop lite. Det är klart att det är lättare att prestera i ett lag som går som vi har gjort i år. Vi har varit väldigt jämna även om vi haft några matcher som varit lite sämre. Ser jag till mitt eget spel så har jag aldrig varit såhär jämn som jag har varit i år. 

Daniel Zaar har fått jubla ofta i år.Daniel Zaar har fått jubla ofta i år.Bildbyrån

Hur har du lyckats behålla jämnheten?

– Mycket hör nog ihop med laget men jag har självklart utvecklat mitt eget spel. Jag har blivit starkare med pucken och jag kan göra lite mer grejer på egen hand kanske. Sen har jag ju hittat en grym kemi med två grabbar (Dennis Everberg och Simon Ryfors) och det är klart att det hjälper. 

"EN BEKRÄFTELSE ATT JAG SPELAR BRA"  

Kemin har lett till att Zaar har slagit sitt tidigare poängbästa (37) från i fjol. 

– Det är väl nånstans en bekräftelse på att jag spelar bra hockey därute. Det är klart att det känns bra även om jag inte tycker att man bara ska fokusera på poängen, även om det lätt blir så utifrån i alla fall. Jag tycker att jag har utvecklat mycket annat också. 

Tidigare säsonger har Zaar legat stabilt runt 30-35 poäng. Han har dock känt att det har funnits mer att ta av.

– Ja, det tycker jag. Det var något år tidigare när jag spelade med Ted (Brithén) och Leon (Bristedt). Då skapade vi extremt mycket men då tycker jag inte riktigt att effektiviteten har varit där. Det tycker jag ändå att jag fått ut lite mer av i år så jag har känt att det har funnits mer att hämta. Så det är skönt att få ut det. 

Du är ju i delad poängligaledning. Hur mycket tittar du egentligen på den tabellen?

– Det är klart att man har koll på det, haha. Sen vet jag också hur det blir om man bara tänker på poängen. Man kikar där ibland men inför varje match är det något jag försöker få bort helt. Jag tror att om man fokuserar på andra grejer i spelet så kommer poängen automatiskt. 

Några som kanske kan hjälpa honom till den titeln är tidigare nämnda kedjekamraterna Dennis Everberg och Simon Ryfors. Trion har alla haft strålande säsonger.

– Vi är tre skickliga spelare, framförallt tre spelare som kompletterar varandra bra. Alla tre gillar att ha pucken och kan göra grejer med pucken, hitta avslut och passningar. Dennis bidrar mer med tyngd och är väldigt rak i sitt spel vilket öppnar ytor för mig och Ryfors. Vi två gillar ju att kunna snurra lite och hitta fina passningar och gå på avslut. Jag tycker även att vi är villiga att ta det defensiva jobbet. 

En framgångsrik trio.En framgångsrik trio.Foto: Petter Arvidsson / Bildbyrån

"EN HELT ANNAN FÖRENING"

Daniel Zaar är inne på sin femte säsong i Rögles A-lag. Efter utflykter till först Luleå, sedan Nordamerika där det blev två säsonger i AHL och en med Malmö är han nu inne på sin tredje raka i Ängelholmsklubben. A-lagsdebuten med Rögle skedde säsongen 2012/13.

Sedan dess har klubben hunnit åka ur SHL och givetvis tagit sig tillbaka. Idag är Rögle ett topplag och en av de stora favoriterna till SM-guldet. En resa som kanske inte många såg framför sig för några år sedan.

– Det är en helt annan förening om du jämför med när jag kom upp till A-laget. Mycket av det har med ”Abbottarna” (Chris och Cam) att göra, det har det. Spelarna de får in, alltid en målsättning, kraven de sätter på folk som är i och runt föreningen. Det har inte riktigt funnits tidigare. Deras fokus är på att vinna och det har inte riktigt funnits tidigare, då har det handlat mer om att överleva, säger Zaar och fortsätter:

– Det är mycket där det har startat. Det är nånstans nu som spelet har börjat sätta sig i ryggmärgen och det visar sig på resultaten. Jag tycker att det är en jättestor skillnad jämfört med vad det var tidigare. 

Det är också något som han märker av i Ängelholm.

– Absolut. Nu blir det väl inte så mycket snack på stan på grund av corona men om man ser till andra halvan av förra året så kände vi att vi hade något riktigt bra på gång. Det smittar av sig på hela föreningen och supportrarna vågar verkligen prata om att vi kan vinna. 

Bröderna Abbott har en väldigt stor del i framgångarna enligt Zaar.Bröderna Abbott har en väldigt stor del i framgångarna enligt Zaar.Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

En viktig pusselbit för att kunna vinna återvände nyligen till klubben. Ted Brithén lämnade efter fjolåret men kom nyligen tillbaka, något som Zaar givetvis förstår vikten av.

– Det betyder jättemycket. Vi får en lite annan bredd i laget och en kille som är härifrån, som tränarna vet vad de får ut av på och utanför isen Jag tror det gör mer än vad folk tror att ha killar som är härifrån. Jag tror att det kan ge lite extra. 

FÖRLÄNGDE I FJOL

Att Zaar trivs väldigt bra med situationen just nu är tydligt. I fjol förlängde han också sitt kontrakt fram till säsongen 2022/23, ett enkelt beslut enligt honom själv.

– Det var det. Jag kände väl att är det nånstans jag vill spela i Sverige så är det i Rögle just nu. Jag har haft en bra utveckling de senaste åren så jag ser väl ingen anledning till att ändra på det. 

Med tanke på säsongen som 26-åringen levererar är det däremot inte konstigt om utländska klubbar kommer med bud. Det är dock något han tar med ro. 

– Det är såklart kul och en bekräftelse på att man gör någonting bra. Sen är det inte något jag försöker tänka på utan det får agenten ta. Jag försöker väl mer få energi av det och ser det som positivt.

Fullt fokus ligger istället på att avsluta grundserien bra inför det kommande slutspelet, där Rögle ska ha goda chanser att gå långt. 

– Vi har bevisat under säsongen att vi kan spela sjukt bra hockey i vissa matcher. Sen ska vi inte blicka för långt fram men om vi hittar vårt spel och är ödmjuka hela tiden så kan det bära långt. 

Hur stort skulle ett SM-guld med Rögle vara?

– Det vore jättestort. På den nivån som föreningen inte har varit på innan och för mig som är härifrån också, så hade varit en sjukt stor grej. Det är något som alla i laget verkligen kommer att kriga för, avslutar han.


Throwback - Erik Brännström draftad av Vegas Golden Knights

Matchrapporter: Rögle säkrade segern mot Frölunda Rögle kopplade greppet efter ny seger Stjärnorna glänste – Rögle tog kommandot mot Frölunda

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten