Sök
Modo har haft en riktigt tung säsong.
Foto: Bildbyrån
Intervju

"Klyschan med en match i taget passar jävligt bra just nu"

Det har varit en minst sagt turbulent säsong för Modo. Laget har sladdat i botten av tabellen under hela säsongen och senast blev det stryk med 7-1 mot Mora. I en intervju med hockeysverige.se berättar tränaren Magnus Sundquist om det nuvarande läget i laget.
– Det är något som fallerar när det blir en liten motgång, säger han.

Modos tunga säsong fortsätter och igår blev det förlust med 7-1 mot Mora. Fem omgångar återstår av Hockeyallsvenskan och Ö-vikslaget har sju poäng ner till negativt kval (play out).

– Man har väl gått upp och haft bättre dagar, det kan man väl säga. Samtidigt är det bara att jobba vidare. Jag har sett att vi har varit riktigt bra i många matcher. Men det är något som fallerar när det blir en liten motgång, säger Magnus Sundquist till hockeysverige.se och fortsätter:

– Vi hade kunnat leda båda matcherna mot Mora med två mål. Matchen igår rann iväg men jag tycker inte att resultatet speglar hela matchen. Vi vinner skotten i andra perioden, även om inte skott säger så jäkla mycket men jag ser att det finns något där. Samtidigt gör vi saker som gör att de får för lätta mål. Då blir uppförsbacken lång.

Spelarna i Modo deppar efter förlusten mot Mora.Spelarna i Modo deppar efter förlusten mot Mora.Foto: Daniel Eriksson / Bildbyrån

Sundquist har varit på posten i en månad efter att klubben valde att göra ett tredje tränarbyte denna säsong då man sparkade Pär Styf och Urban Omark.

– Jag såg att det var ett stukat gäng. Lite nervöst och oroligt gäng på något sätt. Det har varit ett hårt jobb att inte bara fokusera på ishockey. Men samtidigt ett gäng som ”nu jävlar” liksom och vill träna, som startar varje match bra. Då bor det ändå något i laget. Men någonting gör att man bjuder in motståndarna för lätt och de kommer in i matcherna. I takt med det så höjs motståndarna.

Vad kan du bidra med till ett stukat gäng?

– Jag kan säga såhär. Hade det här varit första augusti så hade det varit hårdare tumskruvar, om man säger så. Nu är det ett lag som det gäller att bygga upp och få självförtroende i killarna. Förtroende är också något man måste ta tillvara på. I matcher nonchalerar man saker och ting. Man har inget konsekvenstänk. Det är för optimistiskt och naivt i det läget vi ligger i. 

"TURBULENT TID"

Inte har det blivit bättre självförtroende av att Modo har förlorat tre matcher på övertid och en på straffar den senaste månaden. 

– Du behöver inte vara någon större psykolog för att förstå vad det hade betytt om vi vunnit dem. Det sätter sig i skallen. I det stora hela är det ändå vi som har gått ut och tagit tag i taktpinnen och tryckt ner varje lag i nästan alla matcher. Det bor som sagt ändå någonting i laget. Men hockey svänger och helt plötsligt kan en match vända och då kommer nerverna, säger Sundquist och fortsätter:

– Tre av dem matcherna till vår fördel, då blir det ett annat självförtroende. Vi har tagit en del dumdristiga beslut som har kostat en del och det är inte bara självförtroende det handlar om. Det har ju varit en rätt turbulent tid och man måste ta sitt ansvar därute. Det är misstag som har kostat mycket i det prekära läget vi har varit i och fortfarande är i. 

Foto: Daniel Eriksson / Bildbyrån

Sundquist menar också att skadorna har slagit hårt mot laget under säsongen.

– Man har varit olyckligt drabbat med skador på flera framträdande spelare. Unga duktiga spelare får då ett väldigt stort ansvar och det är inte en riktigt ”fair” inslussning av dem. Man har tyvärr hamnat där på grund av skador och spelare som lämnat. Det är flera saker som man behöver analysera efter säsongen.

"GLADER SKULLE SÄLJA HÖGERARMEN FÖR MODO"

Inte blir det lättare för ett lag att fokusera i ett pressat läge när lagets sportchef Fredrik Glader nyligen blev utsatt för dödshot. Sundquist är dock tydlig med att man har hanterat den situationen och gått vidare.

– Först och främst är det förjävligt. Glader skulle sälja högerarmen för Modo Hockey. Förra året byggde han ett lag som var med i toppen. I år har det varit jäkligt svårt att ersätta flera spelare men ibland lyckas man och ibland inte. Det är väldigt svårt, säger han och tillägger: 

– Vi hade en träff där på ett par timmar där vi backade varandra med ledarstab och spelare. Vi har parkerat den delen och det är inte en ursäkt för att vi har förlorat två matcher mot Mora. 

Senast blev det alltså förlust med 7-1 mot Mora och Modo har alltså bara sju poäng ner till negativt kval där Väsby jagar. 

Hur mycket tittar du neråt i tabellen?

– Det är klart jag tittar mer neråt än uppåt. Det måste man väl göra. Frågan är ju om man bara har tittat uppåt tidigare under säsongen men det kan inte jag svara på.

Modo har haft en riktig tung säsong.Modo har haft en riktig tung säsong.Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Är det försvarsspelet som måste ordnas såhär i slutet?

– Vi har pratat mycket om det. Vi har spelat många matcher och tränat väldigt lite. Men det finns ABC-grunder i försvarsspelet som alla, oavsett nivå, klarar av. Men framförallt att sätta lika stor ära och stolhet i att göra ett bra defensivt jobb som att tänka istid, produktion och offensiv hockey. Det finns en anledning till att det finns en försvarszon och då måste man spela där. Prioriteringen har inte varit lika stor där.

I helgen väntar ett dubbelmöte mot Björklöven. Sedan har man ytterligare tuffa matcher mot lag som Timrå, Tingsryd och BIK Karlskoga. Sundquist är tydlig med vad som gäller resterande del av säsongen.

– Vi kommer att ha en träff här nu och prata igenom arbetsinsats och det. Men det finns också försvarstänk och spelet utan, kontra med puck är avsevärt mycket större i en match och det måste man hantera. Det kommer att bli fokus på det den sista tiden. Klyschan med en match i taget passar ju jävligt bra just nu, avslutar Sundquist.


Bästa "sena" värvningarna i HockeyAllsvenskan

Matchrapporter: Stark defensiv när BIK Karlskoga vann mot Modo Tre poäng till Modo efter avgörande i slutperioden mot Tingsryd Modo vände mot Timrå – efter sent avgörande

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten