Sök
Förre SDHL-stjärnan Rebecca Stenberg tippar SDHL:s kvartsfinaler.
Foto: Privat & Bildbyrån (Collage)
SDHL

Fyrfaldige mästaren: Så slutar SM-kvartsfinalerna

I kväll drar SM-kvartsfinalerna för SDHL-klubbarna igång.
Hockeysverige.se tog hjälp av den fyrfaldige SM-guldvinnaren Rebecca Stenberg för att ta en närmare titt på kvartsfinalernas förutsättningar.

Idag inleds kvartfinalerna i SDHL. Luleå möter AIK, Brynäs ställs mot SDE Hockey. HV71 möter Modo och Djurgården tar sig an Linköping. 

Hur slutar kvartsfinalserierna som spelas i bäst av tre matcher?

Rebecca Stenberg var med och vann fyra SM-guld på rad. Tre med Luleå och ett med Djurgården. Lägg därtill att hon spelat två VM och ett OS samt totalt spelat 98 A-landskamper. Efter säsongen 2018/19 valde hon att sluta spela.

Hockeysverige.se bad Stenberg titta närmare på förutsättningarna inför kvartsfinalerna.

LULEÅ – AIK

En matchserie där seriesegrarna vunnit alla möten under säsongen med ganska stora siffror, även om spelet stundtals varit rätt jämnt. Här tror jag dock att LHF/MSSK kommer att vinna med 2-0 i matcher med anledning av sin bredd och rutin.

Profil i Luleå: Josefine Persson - bland alla Luleås lysande stjärnor finns en joker i Josefine som ofta gör bra matcher och bryter mönstret.

Profil i AIK: Lisa Johansson - lagets poängbästa och en spelare man aldrig kan räkna bort.

 Josefine Høegh Persson (Luleå) och Lisa Johansson (AIK). Josefine Høegh Persson (Luleå) och Lisa Johansson (AIK).Foto: Ronnie Rönnkvist

BRYNÄS – SDE

Efter en succésäsong ifjol följde SDE upp denna säsong ganska bra, lite mer upp och ner men har skakat alla topplag i några matcher. Brynäs är ett lag som har höga toppar och djupa dalar men inför slutspelet tror jag att de har vässat formen och kommer vinna med 2-0 i matcher.

Profil i Brynäs: Josefin Bouveng - denna unga talang har nerver av stål och jag tror att hon har en ”bäst när det gäller mest”-mentalitet.

Profil SDE: Lindsey Post - skulle kunna ställa till det för Brynäs om hon står på huvudet. Vilket vi vet att hon har potential att göra.

Josefine Bouveng (Brynäs) och Lindsey Post (SDE)Josefine Bouveng (Brynäs) och Lindsey Post (SDE)Foto: Ronnie Rönnkvist

HV71 – MODO  

Dessa lag har haft jämna bataljer under säsongen och jag tror att Modo är det lag ingen vill ställas mot i en kvartsfinal. Deras kämpaglöd i kombination med några skarpa målskyttar kan bana väg för en skräll. HV71 vill såklart ha revansch för den avbrutna finalserien ifjol och jag tror att detta kommer bli en nagelbitare där HV71 drar längsta strået. 2-1 till HV71.

Profil HV71: Michelle Löwenhielm - bland HV71:s alla poängproducerande utländska spelare hittar vi Michelle som avslutade grundserien med ett hat trick. Sett spelsugen ut i slutet och en viktig kugge för att HV71 ska ta sig förbi kvarten.

Profil Modo: Olivia Carlsson - kaptenen som alltid spelar som om det vore en OS-final och är den viktigaste spelaren för sitt unga Modo. Står både för rutin och inställning.

Michelle Löwenhielm (HV71) och Olivia Carlsson (Modo).Michelle Löwenhielm (HV71) och Olivia Carlsson (Modo).Foto: Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist

DJURGÅRDEN – LINKÖPING  

Djurgården har vunnit samtliga möten under säsongen men där alla matcher har varit otroligt jämna. Här kommer inställning och laganda bli avgörande och jag tror att LHC kommer att vända grundseriens dåliga trend och gå vinnande ur denna kvartsfinal med 2-1 i matcher.

Profil DIF: Josefine Jakobsen - hjärnan bakom många av lagets framgångar i alla spelformer. En av ligans smartaste spelare.

Profil LHC: Stephanie Neatby - Hon har visat hela grundserien att hon är en stabil och pålitlig målvakt vilket ger en otrolig styrka till övriga och kan vara tungan på vågen i denna drabbning.

Josefine Jakobsen (Djurgården) och Stephanie Neatby (Linköping).Josefine Jakobsen (Djurgården) och Stephanie Neatby (Linköping).Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån

STATISTIK  

Poängligans topp tre i SDHL

1. Lara Stalder (Brynäs) 36 matcher, 31 mål och totalt 82 poäng
2. Kennedy Marchment (HV71) 34 matcher, 28 mål och totalt 72 poäng
3. Michela Cava (Luleå) 36 matcher, 29 mål och totalt 66 poäng

Poängligan topp tre bland backar i SDHL

1. Sidney Morin (HV71) 36 matcher, 18 mål och totalt 65 poäng
2. Jenni Hiirikoski (Luleå) 34 matcher, 9 mål och totalt 47 poäng
3. Ronja Savolainen (Luleå) 33 matcher, 11 mål och totalt 30 poäng

Topp tre plus/minus i SDHL  

1. Michela Cava (Luleå) +59
2. Jenni Hiirikoski (Luleå) +54
3. Petra Nieminen (Luleå) +46

Poängligans topp tre bland juniorer i SDHL  

1. Josefin Bouveng (Brynäs) 36 matcher, 24 mål och totalt 47 poäng
2. Lina Ljungblom (Modo) 33 matcher, 14 mål och totalt 30 poäng
3. Viivi Vainikka (Luleå) 32 matcher, 13 mål och totalt 27 poäng

Målvaktsligans topp tre i SDHL (räddningsprocent)

1. Stephanie Neatby (Linköping) 26 matcher - 94.25 i räddningsprocent
2. Sara Grahn (Luleå) 23 matcher – 93.63 i räddningsprocent
3. Klara Peslarova (Modo) 27 matcher – 92.87 i räddningsprocent

Topp tre i utvisningsligan i SDHL  

1. Jennifer Wakefield (Linköping) 31 matcher, 90 utvisningsminuter
2. Tuva Kandell (Leksand) 34 matcher, 61 utvisningsminuter
3. Kelly Murray (SDE Hockey) 30 matcher, 53 utvisningsminuter


TV: De fem hetaste deadlinevärvningarna i HockeyAllsvenskan

Matchrapporter: Luleå säkrade SM-guldet mot Brynäs efter rysare Luleå avgjorde i förlängningen – kopplar ett järngrepp om SM-finalen Smakstart för Luleå – vann mot Brynäs

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten