Tog första NHL-segern – mot tidigare klubben

Nu vet Coloradomålvakten Hunter Miska hur det känns att vinna i NHL.
Miska var en och en halv minut att nolla sin tidigare klubb Arizona, men fick nöja sig med att bärga första NHL-segern efter en sen Arizona-forcering.

Han var nära att bärga sin första nolla i sin första NHL-seger, men en sen Arizona-forcering spräckte Hunter Miskas målnolla i slutskedet av mötet mellan Arizona och Colorado.

Men Miska och hans lagkamrater i Avalanche kunde reda ut stormen och vinna matchen med 3–2.

– Det blev så klart lite nervöst, men jag tycker att laget spelade superbra framför mig. Jag behövde bara stoppa pucken. Det var skönt att vi lyckades ta de två poängen, säger Miska till nhl.com.

Förutom att det var Miskas första seger på NHL-nivå så kom den mot laget som gav honom sin första NHL-chans, då han spelade en match med Coyotes säsongen 2018/19.

Under natten till fredag spelade Miska dessutom AHL-match för Avalanches farmarlag Colorado Eagles mot just Arizonas farmarlag Tucson Roadrunners, en match han också vann.

– Det var kul att få vinna mot dem och mitt mål med kvällen var att komma tillbaka och ta poäng från Coyotes också. Speciellt mot min gamla målvaktspartner (Adin Hill) också. Det var en bra kamp mellan honom och mig, säger Miska.

Framåt lyckades svenske André Burakovsky skjuta sitt fjärde mål för säsongen när han gav Avalanche en 2–0-ledning sex minuter in i den tredje perioden. Gabriel Landeskog lämnade matchen poänglös, men sköt två skott på mål och hade en +1-notering i matchen.

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 2–3 (0–0, 0–1, 2–2)