Oscar Dansk är inställd på en framtid i NHL.
Foto:DENNIS YLIKANGAS/Bildbyrån
NHL

Oscar Dansk ser NHL närma sig: "Kommer aldrig ge upp den drömmen"

Vegas Golden Knights gjorde sin första säsong i NHL för drygt fyra år sedan. Svenskmålvakten Oscar Dansk har tillhört klubben sedan dess och jagar fortfarande en plats i NHL-laget.
Efter att fått smaka på NHL-spel redan för fyra år sedan känner han att drömmen om en plats i NHL börjar närma sig. 
– Resan hit har varit otroligt kul och jag gillar att jaga min dröm, säger Dansk till Hockeysverige.se

För fyra år sedan duggade rubrikerna tätt. Vegas Golden Knights tappade både Marc-André Fleury och Malcolm Subban till skadelistan. Kvar stod den svenske 23-åringen Oscar Dansk som gjorde succé i fyra matcher.


Fyra år senare har den tidigare JVM-målvakten endast noterats för ytterligare en match, men känner att han börjar närma sig sin stora dröm, att ta en plats i NHL.

– Jag har utvecklats mycket, om inte som målvakt så som person. Jag har blivit äldre och fått mer erfarenhet vilket jag känner kan hjälpa mig på isen, säger Oscar Dansk till Hockeysverige.se och fortsätter:

– Att träna med NHL-laget gör att man sätts mer på prov och jag försöker utveckla olika sidor i mitt spel. Jag har känt mig rätt bra den här säsongen och tror att jag kan hålla standarden.

I onsdags natt fick den svenske målvakten spela för första gången på nästan ett år när han säsongsdebuterade i den nybildade AHL-klubben Henderson Silver Knights.

– Det kändes bra att få spela igen, man var väldigt förväntansfull. Men det kändes däremot lite på tajmingen att det var länge sedan. Det var som att komma tillbaka från ett sommaruppehåll, man saknar lite känsla och sådant där, säger han om matchen.

"VINNARKULTUREN SOM VI HAR BYGGT"  

Båda lagen som den snart 27 år fyllda målvakten representerar har öppnat säsongerna starkt. AHL-laget Silver Knights har sex raka vinster och Golden Knights toppar tabellen i den västra divisionen med fyra färre spelade matcher än St Louis Blues på andraplatsen. Att båda lagen inlett säsongen bra förvånar inte Dansk.

– Det går bra. Jag tror det har mycket att göra med den vinnarkulturen som vi byggde upp i organisationen redan från början, säger han.

Efter att organisationen Vegas Golden Knights tog sina första steg i NHL 2017 har det gått väldigt bra för laget som tog sig till final redan första året. Under de tre första åren i ligan använde Golden Knights AHL-laget Chicago Wolves som sammarbetslag, men inför säsongen 2021 kunde NHL-laget meddela att den nya samarbetsklubben kommer höra hemma i Henderson.

Henderson spelar sina hemmamatcher åtta minuter från T-Mobile Arena vilket innebär en gigantisk skillnad mot när AHL-laget tidigare hörde hemma i Chicago. Dansk som under säsongerna både spelar med Vegas och Henderson tog emot flytten med öppna armar.

– Det gynnar organisationen otroligt mycket att slippa resorna mellan städerna. Det är enkelt, smidigt och jag tror att det kommer att gynna organisationen, säger han.

2017: Oscar Dansk utses till första stjärnan när Vegas slog Chicago med 4-2.2017: Oscar Dansk utses till första stjärnan när Vegas slog Chicago med 4-2.Foto: STEPHEN R. SYLVANIE/USAToday-Sports

"JAGA MIN DRÖM"

Den svenske målvakten är inne på sin fjärde säsong i Vegas där han 2017 fick ett kontrakt som sträckte sig till och med 2018. Säsongen efter förlängde Vegas med svensken i ytterligare två år och inför årets säsong fick Dansk ytterligare ett år i laget.


I sommar går kontraktet ut igen men målvakten har inte hört någonting om ett nytt kontrakt ännu.

– Just nu ligger allt fokus på säsongen och det kommer i sådana fall senare. Jag tänker bara på att vara här just nu och är väldigt inställd på att ge mitt allt här, säger han.

Trots att det endast har blivit en match i NHL de senaste tre säsongerna är Dansk fortsatt motiverad att uppnå sin dröm om att ta en plats i NHL.

– Efter att redan fått smaka på hur det är att spela i ligan har det varit min dröm, Jag kommer aldrig ge upp på den här drömmen, resan hit har varit otroligt kul och jag gillar att jaga min dröm, säger han med säkerhet.

"EN DRÖM SOM GICK I UPPFYLLELSE"  

I inledningen på säsongen har Oscar Dansk tillhört Vegas "Taxi-Squad" vilket innebär att varje lag kan registrera en större trupp till NHL. Spelarna som inte ingår i matchtrupperna är då ersättare eller i "Taxi-Squad".


Med den tuffa konkurrensen på målvaktssidan blev Dansk uppkallad från ersättarlaget när Vegas andre svenskmålvakt Robin Lehner i förra veckan skadade sig. Trots Lehners skada blev det inga matcher för Dansk.

– Det är tufft. Vi har två av ligans bästa målvakter i Robin (Lehner) och Flower (Marc-André Fleury). Jag ser det som en möjlighet att spela med de då jag kan lära mig väldigt mycket, säger han.

Trots att det inte blev någon speltid i NHL-laget fick den snart 27-årige svensken uppleva något som är få förunnat när han var ombytt till NHLs jättesatsning i utematchen vid Tahoesjön.

– Det var underbart. Verkligen en dröm som gick i uppfyllelse. Jag kommer ihåg när man var yngre och såg "Henke" (Henrik Lundqvist) lira utomhus i de där utematcherna, det var verkligen en riktigt häftig upplevelse som blev speciell, säger Dansk när han blickar tillbaka på förra veckans mest diskuterade match.

Matchen blev uppskjuten i hela sju timmar efter den första perioden på grund av isen som inte klarade av det varma solljuset. Under den sju timmar låna periodpausen fick spelarna återgå till hotellet och sedan återvända.

– Vi gick tillbaka till hotellet igen, käkade och tog en tupplur, sen var det tillbaka igen. Solen måste ha legat på riktigt hårt, skrattar svensken som sedan fyller i:

– Det var nog bra att de pausade matchen, man märkte redan på uppvärmningen att isen inte var i topp-skick. När matchen spelades så blev det bara värre och spelarna hade kunnat skada sig om matchen inte hade pausats.

Oscar Dansk ger bort sin klubba efter en uppvisningsmatch mellan Stockholms All-Stars mot Djurgårdens IF.Oscar Dansk ger bort sin klubba efter en uppvisningsmatch mellan Stockholms All-Stars och Djurgårdens IF.Fotog: DENNIS YLIKANGAS/Bildbyrån

"BÖRJAR TESTA ENS TÅLAMOD"    

Oscar Dansk har gjort "Sin City" till sitt hem under de senast fyra säsongerna och har kommit att falla för staden. Men det är inte stadens kärna med fester och casinon som lockar.

– Som turist kanske det inte är värt att åka nu men det finns möjligheter till en riktigt bra livsstil här. Det finns mycket annat otroligt trevligt utöver det man tänker på. Jag har trivts otroligt bra i staden och det är kul att "Wille" (William Karlsson) är här. Jag har känt honom länge och det är skönt att ha en bra vän nära, säger han.

Situationen med Covid-19 har däremot försvårat vardagslivet för spelarna.

– Det finns inte så mycket att göra just nu, det är mest hallen och sedan hem igen. Man börjar bli rätt van med situationen nu när man har levt så här i ett år men det börjar även testa mitt tålamod nu. Det är ingen som går ut då man inte vill paja säsongen, många använder den extra tiden för att vara med familjerna, säger han och fortsätter:

– Det är strikt på bortaresorna också. Vi håller mest till på hotellen och det är lite tråkigt att man inte längre kan gå ut och käka med gubbarna efter matcherna när man är i nya städer som erbjuder mycket.

Hur framtiden ser ut och när genombrottet kommer är ännu inte säkert. Men målet och drömmen är säker för den målinriktade svensken.


TV: Se målen från nattens NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 09 augusti
20:00 Tjeckien - Slovakien JVM
00:00 Lettland - Finland JVM
onsdag 10 augusti
04:00 USA - Tyskland JVM
20:00 Sverige - Schweiz JVM
00:00 Lettland - Kanada JVM
torsdag 11 augusti
04:00 Tyskland - Österrike JVM
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten