Jaedon Descheneau.
Foto: Bildbyrån
SHL

Stort SHL-intresse för Brynäsforwarden

ANNONS
Jaedon Descheneau sitter på ett utgående kontrakt med Brynäs.
Den här säsongens insatser i Gävlelaget har fått ett flertal SHL-klubbar intresserade av kanadensarens tjänster.
– Planen är att Jaedon ska stanna kvar och spela i SHL även kommande säsong, säger agenten Martin Nilsson till Hockeypuls.

Med sina 26 inspelade poäng på 41 matcher ligger Jaedon Descheneau tvåa i Brynäs interna poängliga den här säsongen.

Kanadensaren har fått ett lyft den här säsongen efter en mångt och mycket tuff förstasäsong i Gävlelaget – lagom till att hans kontrakt med Brynäs går ut.

Den fina säsongen i Brynäs innebär nu att många SHL-klubbar följer Descheneau med stort intresse, berättar agenten Martin Nilsson för Hockeypuls.

– Absolut är det en kille som folk tittar på. Han har de kvalitéerna, är i en bra ålder och kan komma in i ett lag och fortsätta leverera. Planen är att Jaedon ska stanna kvar och spela i SHL även kommande säsong. Men vi får se var det landar, säger Nilsson till Hockeypuls.

En dialog kring en fortsättning i Brynäs finns också.

– Absolut. Brynäs är ju också den klubb han tillhör. Självklart har vi en dialog med dem, även om vi just nu inte är i ett läge där vi har något klart. Men Brynäs är inte oävna, säger Nilsson.

Kanadensaren, som kom till Brynäs från Düsseldorf inför förra säsongen, har producerat totalt 44 poäng på 87 matcher i SHL. Han är en av totalt elva spelare i Brynäs lag som sitter på ett utgående avtal.


TV: Veckans SHL-lag #18  

Den här artikeln handlar om: