Jesper Fast noterades för två mål och Victor Hedman för ett mål och en assist.

Trots två mål – svensken kunde inte stoppa Hedman

Victor Hedman säkrade segern för sitt Tampa Bay Lightning med 4-2 när laget besegrade Carolina Hurricanes. Jesper Fast utmanade de regerande mästarna genom att göra två mål, som dock inte räckte till vinst.
– Självklart vill du ha en vinst när du gör mål, säger Fast till NHL.com efter matchen.

Victor Hedman tog i natt tag i taktpinnen och kunde hjälpa sitt Tampa Bay Lightning besegra Calgary Flames med 4-2.

30-åringen noterades för en assist i powerplay då svensken spelade fram skarpskytten Steven Stamkos som i vanlig ordning stod och väntade ovanför den vänstra tekningscirkeln. Det var inte slut där, utan Hedman prickade även han nätet med ett hårt slagskott i den andra perioden.

– Vi hade några stora chanser i den första perioden, men vi kunde inte sätta dit de. Jag måste rikta mycket beröm till killarna som fortsatte kämpa hela matchen, säger Hedman till NHL.com efter matchen.

Svensken placerar nu in sig på en andraplats i backarnas poängliga, fyra poäng bakom stjärnskottet Quinn Hughes.

"BÖRJAR FÅ MITT SPEL ATT STÄMMA"

Victor Hedman var inte den enda aktiva svensken i matchen. Jesper Fast kunde i natt stå för två powerplay-mål. Fast har inte hittat nätet efter hans övergång till Carolina Hurricanes, men fick det verkligen att släppa i natt.

Svensken placerade sig säkert framför mål och kunde sätta dit två returer och därmed noteras för bägge Carolinas mål i matchen.

– Självklart vill du ha en vinst när du gör mål, men det är viktigt att jag fick mina första mål. Jag försöker fokusera på att spela på rätt sätt. Jag känner att jag nu börjar få mitt spel att stämma, säger Fast efter matchen.

Utöver de två målen kunde även Fast noteras för en spektakulär tackling när han skickade Tampa Bay Lightnings Erik Cernak över sargen.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 2–4 (1–0, 1–2, 0–2)
Carolina: Jesper Fast 2 (2).