Marc-André Gragnani är klar för spel i Djurgården.
Foto: REUTERS/David W Cerny
SHL

KLART: Djurgården värvar NHL-meriterad back

ANNONS

Djurgården förstärker backsidan inför SHL:s slutspurt. 
Den kanadensiska OS-backen Marc-André Gragnani är nämligen klar för klubben.
– Han är en skridskostark offensiv spelskicklig back med mångårig erfarenhet från spel i Europa främst i KHL, säger sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida

Redan i går kom nyheten att Marc-André Gragnani var på väg att flytta till SHL men då var det ännu inte känt vilken klubb. 

Nu har den 33-årige kanadensaren presenterats av Djurgården. 

– Han är en skridskostark offensiv spelskicklig back med mångårig erfarenhet från spel i Europa främst i KHL. I och med att han inte spelat och tränat med något lag denna säsong kommer det säkert att ta någon vecka eller två innan han kan förväntas spela nära sin normala nivå, säger sportchefen Joakim Eriksson.

UTSÅGS TILL AHL:S BÄSTA BACK

Marc-André Gragnani har 78 NHL-matcher på meritlistan där det blivit spel i Buffalo Sabres, Vancouver Canucks, Carolina Hurricanes och New Jersey Devils. 2011 utsågs han till den bästa backen i AHL efter att ha vunnit backarnas poängliga med 60 poäng på 63 matcher. 

Kanadensaren har spenderat fyra säsonger i KHL och togs ut till ligans All Star-match två gånger. Det har även blivit spel i Schweiz för Gragnani där han gjorde 37 poäng på 49 matcher i Bern och därmed vann backarnas poängliga.

2018 togs Marc-André Gragnani ut i Kanadas OS-trupp och var med vann brons i Pyeongchang. 

Den här säsongen har dock 33-åringen gått klubblös men Djurgården räknar ändå med att Gragnani kommer att vara en stor tillgång för laget.  

– Vi känner oss trygga med att Marc-André kommer att bli ett tillskott i vår avslutning av grundserien samt det efterföljande slutspelet, säger Joakim Eriksson.TV: Veckans SHL-lag #17

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL