Målvakterna Mike Smith och Matt Murray storspelade inatt.
Foto: MARC DESROSIERS/USATODAY-Sports
NHL

Målvakterna storspelade: "Han ger våra försvarare lite lättnad"

ANNONS

Edmonton Oilers slog Ottawa Senators med 3-1 i en match där målvakterna hamnade i fokus. Connor McDavid och Leon Draisaitl gjorde båda poäng vilket innebär att de bägge har gjort poäng tio matcher i rad.

Efter en säsongsinledningen med höga toppar och låga dalar i Edmonton, är nu den 39-årige målvaktsveteranen Mike Smith tillbaka i laget. 

Smith har inte startat en match sedan i mars förra året då han drog på sig en långtidsskada. Den amerikanske målvakten gjorde det bra i sin återkomst då han stod för 27 räddningar på 28 skott när hans Edmonton Oilers slog Ottawa Senators med 3-1.

– Jag tror att alla vet hur bra han spelar pucken, Han ger våra försvarare lite lättnad genom det. Han är en motivatör i nätet, han är en bra ledare och han stoppar puckar. Han gav oss en boost i kväll, sa Smiths lagkamrat Tyler Ennis om målvaktens återkomst till NHL.com

I vanlig ordning noterades även Connor McDavid och Leon Draisaitl för en varsin poäng i vinsten vilket innebär att radarparet nu har gjort minst en varsin poäng tio matcher i rad. Om Edmonton stjärnorna gör ett poäng var i en match till slår de sitt gamla rekord på poäng i elva matcher i rad.

"DE HAR VARIT HEMSKA"  

Senators målvakt Matt Murray har efter den tuffa säsongsinledningen kritiserats hårt, senast av TSN-reportern Brent Wallace som inte höll tillbaka i sin kritik mot Ottawas målvaktspar. 

– De har varit hemska, de har den sämsta mål emot statistiken i hela ligan och den sämsta statistiken på 20 år, sa han till TSN och fortsatte:

– De hade hoppats på att målvakterna skulle vara styrkan i årets upplaga men så har det verkligen inte varit.

Inatt stod Matt Murray för 32 räddningar på 34 skott och verkar vara tillbaka på banan. Målvakten korades även till andra stjärnan i matchen.

William Lagesson noterades för sin andra NHL-poäng i matchen. Backen, som spelade allsvensk hockey med Vita Hästen och Kristianstad under hösten, hade en assist påTyler Ennis matchvinnande mål

Edmonton Oilers – Ottawa Senators 3–1 (0–0, 1–1, 2–0)
Edmonton:
Leon Draisaitl (8), Tyler Ennis (1), Josh Archibald (3).
Ottawa: Evgenii Dadonov (2)


Den här artikeln handlar om: