Patrik Laine bänkas när Columbus Blue Jackets tar revansch på Carolina Hurricanes.
Foto:RUSSELL LABOUNTY/AARON DOSTER
NHL

Laine bänkad: "Han måste bli bättre"

ANNONS

Columbus Blue Jackets fick sin revansch på Carolina Hurricanes och vann med 3-2 i en match där stjärnspelaren Patrik Laine bänkades.
– Det är en lätt sak att bänka en spelare. Om jag tror att jag behöver göra det, så måste jag göra det, säger Columbus tränare John Tortorella efter matchen.

Igår natt vann Carolina Hurricanes mot Columbus Jackets med udda målet. Stora diskussioner bröt ut efter matchen om en situation i andra perioden där ett offsidemål inte dömdes bort.

En som inte höll tillbaka kritiken mot domslutet var Patrik Laine som efter matchen gick ut och sa att domslutet var "Det största skämtet jag någonsin har sett".

I natt möttes lagen igen och den här gången gick Blue Jackets segrande med 3-2. Med fem minuter kvar av matchen kunde Jack Roslovic sätta dit sitt andra mål för säsongen och avgöra den jämna matchen.

"HAN MÅSTE BLI BÄTTRE"

Igår natt stal Patrik Laine rubrikerna och detsamma gäller inatt. Den 24-årige finska prickskytten var nämligen bänkad från den sjätte minuten i andra perioden enda fram tills slutet av matchen.

Laine var på isen när Columbus släppte in det reducerande 2-2-målet och spelade inte en minut efter det. Columbus tränaren John Tortorella förklarade varför stjärnan bänkades efter matchen.

– Jag tror att det är en del av processen att förstå vårt lagkoncept, hur vi gör saker här, disciplinen att vara proffs, säger han till NHL.com och fortsätter:

– Det sista jag vill göra är att bänka en spelare. Det är en lätt sak att bänka en spelare. Om jag tror att jag behöver göra det, så måste jag göra det.

Även lagkamraten Cam Atkinson riktade kritik mot den finske stjärnan.

– Han kommer att vara den första som erkänner att han måste bli bättre. Det är enkelt och han vet det. Det är vad vi måste göra, oavsett om du är en ny kille eller en gammal kille. Vi måste hålla varandra ansvariga. Det spelar ingen roll vem du är eller var du spelar, vi måste alla göra jobbet, sa han efter matchen.

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 2–3 (0–1, 2–1, 0–1)
Carolina: 
Nino Niederreiter (5), Brock McGinn (4).
Columbus: Scott Harrington (1), Cam Atkinson (3), Jack Roslovic (2)


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL