Karri Rämö.
Foto: Johan Bernström/Bildbyrån
Nyhet

Fick lämna Djurgården – målvakten klar för ny klubb

ANNONS

Karri Rämö blev nyligen intervjuad av finska YLE om svårigheterna att hitta jobb.
Bara dagar senare värvar den 34-årige målvakten till TPS Åbo.
– Karris erfarenhet kommer vara till stor hjälp för vårt lag, säger klubbens scout Tomi Kallio.  

Djurgården värvade in Karri Rämö mitt under fjolårets säsong för att stärka upp målvaktspositionen och han spelade sedan 18 matcher i SHL. 

Därefter har den finske målvakten gått klubblös och tidigare den här veckan berättade 34-åringen om den stora utmaningen att hitta ett nytt jobb.

– För ett par månader sedan föreslog jag för några klubbar att jag kunde komma, visa upp mig och de får se om jag var okej. Det fanns inget intresse. I denna ålder och med den historik av skador som jag har är det svårt att hitta jobb, sade Rämö i en intervju med YLE.  

Nu, bara några dagar efter den intervjun, så har Karri Rämö hittat ett nytt jobb då han värvas till TPS Åbo hemma i Finland. 

– Vi är mer än glada över detta nyförvärv. Vi får en förstärkning till målvaktssidan vars meriter talar för sig självt. Karris erfarenhet kommer vara till stor hjälp för vårt lag, säger lagets scout Tomi Kallio i ett pressmeddelande. 

Rämö har tidigare i sin karriär spelat 159 NHL-matcher för Tampa Bay Lightning och Calgary Flames samt 191 KHL-matcher. Han har även tagits ut till både OS- och VM-trupper för det finska landslaget. 


TV: Albert Johansson debuterar i Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL