Stephan "Lillis" Lundh och Filip Sandberg ser tydliga förändringar i HV71.
Foto: Bildbyrån
Intervju

Nyckeln bakom vändningen: ”Vi har börjat om lite”

Efter att ha gått tungt under i princip hela säsongen har HV71 nu fyra vinster på de sex senaste matcherna och ser ut som ett annat lag på isen sedan Stephan "Lillis" Lundh tog över som tränare.
För hockeysverige.se berättar Filip Sandberg och tränare Lundh om det "nya" HV71.
– Vi litar mer på varandra och känner att vi inte behöver släcka bränder överallt, säger Sandberg. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

När HV71 och Örebro har mötts tidigare den här säsongen har närkingarna varit klart bättre och tagit hem alla tre matcher. 

När lagen nu möttes för fjärde gången var det dock helt annorlunda då HV71 kontrollerade matchen bra och bara släppte till 14 skott mot det egna målet över 60 minuters spel. Framåt blixtrade också laget till genom att sätta fyra kassar och segersiffrorna skrevs till 4-1.

– Jag är självklart jättenöjd. Det är nog den första 60-minutersmatchen som jag har sett sedan jag kom hit nu. Tidigare har vi spelat bra i 40-50 minuter men nu tycker jag att det är så nära 60 bra minuter som vi kan komma, säger tränaren Stephan Lundh efter matchen. 

SANDBERGS MÅLFORM FORTSÄTTER

Just det defensiva jobbet stack ut för Jönköpingslaget i dagens match, menar forwarden Filip Sandberg

– Jag tycker inte att de får så mycket att jobba med. Vi ligger tajt i mittzon och det känns som att de fick dumpa nio av tio gånger och när de gjorde det så löste vi det bra nerifrån, säger "Svampen" som sköt ett av HV:s mål i vinsten. 

Filip Sandberg är nu uppe i 13 mål den här säsongen – klart bättre än vad han någonsin presterat i SHL. Hans tidigare målbästa var nio mål från säsongen 2015/16. 

– Jag vet ju att jag har mycket kapacitet att göra mål. Jag får spela i en bra femma och ett ruskigt bra powerplay där vi gärna vill hitta ytan i mitten där jag ska stå. Vi får se hur lagen kommer markera mig framöver men de kommer det öppnas ytor för de andra killarna. Det är bara att trycka dit pucken om läget uppstår och för mig är det bara kul att göra mål. 

Filip Sandberg är inne i en riktigt fin form.Filip Sandberg är inne i en riktigt fin form.Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

”GER INTE BORT EN MASSA GRATISCHANSER”

HV71 har tagit fyra vinster på sju matcher sedan Stephan "Lillis" Lundh tog över som ny tränare för klubben efter att Nicklas Rahm fått sparken. Dessförinnan hade laget fem förluster på sju matcher och skillnaden på laget är tydlig när man ser hur de agerat ute på isen. 

Vad är då anledningen bakom den stora vändningen i HV:s spel? 

– Vi har alltid haft viljan att arbeta hårt men vi är lite mer synkade och smartare nu. Vi väljer våra lägen bättre, i stället för att ge bort en massa gratischanser som vi gjort förut. Vi litar mer på varandra och känner att vi inte behöver släcka bränder överallt. Det är skön hockey att spela, säger Sandberg och fortsätter: 
– De senaste sju, åtta matcherna har det blivit bättre och bättre så det är bara att fortsätta så här nu. 

Är det något specifikt som har förändrats sedan tränarbytet? 
– Nej, rent spelmässigt har vi inte ändrat någonting. Det har varit upp till oss spelare att "det är dags nu". Vi får släppa ner axlarna och bara gå ut och ha kul. Det kanske har blivit lite krystat emellan åt.

”BÖRJAT BYGGA LITE STÖRRE TRO”


Tränaren Stephan Lundh är dock inne på att HV71 har förenklat sitt spel efter att han tog över. För honom själv har det handlat om att återvända till spelet som laget tidigare har haft under hans ledning. 

– Vi har börjat bygga på lite större tro och större tålamod, säger "Lillis" och fortsätter:
– Vi försöker verkligen förenkla spelet. Just spelvändningarna, första aktionen, göra det enklare och tydligare. Det har blivit lite att börja om, jag har ju varit här förut så det har blivit lite att gå tillbaka till det som vi har haft tidigare när jag har varit här.
– När det är motgång så är det svårt och då har man tusen grejer man kan hitta att förbättra. När det går bättre så är det bara att säga "bara rulla på". Vi har ett bra lag, det är många moderna hockeyspelare med fart.

Stephan Stephan "Lillis" Lundh har fått ordning på HV71.Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Filip Sandberg menar att självförtroendet inom laget har gått upp något enormt den senaste tiden. Känslan bland spelarna är mycket bättre vilket bidrar till att laget kan spela bättre.

Nu gäller det bara att fortsätta på samma sätt under säsongsavslutningen för att laget ska kunna undvika negativt kvalspel. 

– När man lyckas vinna matcher så stärks känslan i gruppen. Att komma tillbaka och vinna mot Rögle och även att vinna en sådan här match där vi spelar bra i 60 minuter, det är sådant som bygger oss framåt. Vi rider på vågen men är samtidigt ödmjuka, avslutar Filip Sandberg. 


TV: Veckans SHL-lag #16

Matchrapporter: Kristianstad avgjorde tät match mot HV 71 i tredje perioden Kristianstad bröt HV 71 segersvit Segerraden förlängd för HV 71 – besegrade Vita Hästen Formstarka HV 71 tog ännu en seger Ryck i sista perioden avgjorde för HV 71 borta mot AIK

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten