Stefan Persson är full av beundran inför Ryan Stoa.
Foto: Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist
Intervju

"En av dom bästa lagspelare jag jobbat med"

Ryan Stoa lyckades inte alls i HV71 och blev under gårdagen utlånad till Djurgården. Där tror målvaktstränaren Stefan Persson, som gjort två säsonger med amerikanen i KHL, att han kommer att bli en stor tillgång.
 Den stora grejen med honom är att han gör alla sina lagkamrater bättre, säger Persson till hockeysverige.se. 

I går presenterade Djurgården den NHL-meriterade centern Ryan Stoa som klubbens senaste nyförvärv. Säsongen 2019/20 gjorde 33-åringen lite av en succé i Örebro. Under den här säsongen skrev Stoa på för HV71, men klubben valde nu att låna ut honom till Djurgården efter bara elva matcher för klubben. Detta sedan han lämnat isen poänglös i samtliga matcher.

Stefan Persson är målvaktstränare i KHL-klubben Spartak Moskva och känner Ryan Stoa relativt väl efter deras två säsonger tillsammans i den ryska klubben. Persson hyllar Djurgårdens värvning och tror att han kommer passa in bra där. 

– Jag skrev till Ryan igår och gratulerade honom till kontraktet med Djurgården, säger Stefan Persson till hockeysverige.se från hemmet i Moskva och fortsätter:
– Han är en av dom bästa lagspelare jag jobbat med under mina 20 år. Han kanske inte är den mest ”skillade” killen, men han är en hårt arbetande tung center som ofta vinner duellerna vid sargerna och är jobbig att möta.
– Den stora grejen med honom är att han gör alla sina lagkamrater bättre. Han är inte den snabbaste och kan vara lite trög.

– Ofta kom han tidigt på morgonen och tog då hand om dom unga spelarna. Ta (Kirill) Kaprizov till exempel. Han var väldigt ung när han spelade i Novokuznetsk. Då tog Ryan hand om honom där. Nu är Kaprizov i NHL.
– Han har även haft några sådana spelare i Spartak som han alltid tagit hand om och kommit med sina tips till. En positiv kille, aldrig negativ och här var det den bästa killen att ha i ett omklädningsrum.

Ryan Stoa i Spartak Moskva.Ryan Stoa i Spartak Moskva.Foto: Bildbyrån/Imago Sportfoto

"SKA VI INTE TA IN RYAN IGEN?"  

Ryan Stoa gjorde under sina två säsonger i Spartak Moskva 37 mål och totalt 66 poäng på 110 matcher. Under andra säsongen i klubben var han dessutom assisterande lagkapten. 

– Han var enormt viktig för oss och spelade i boxplay, powerplay… Ryan tjänade bra, men gjorde inte så många poäng sista året han var här. Då köpte Spartak ut honom, vilket jag tyckte var helt fel. Han gick istället till Traktor (Tjeljabinsk).
– Vi var inte riktigt det här laget den säsongen, men han höll huvudet högt även fast han fick mycket skit för att han inte gjorde så mycket poäng.
– Både jag och fystränaren name-droppade honom: ”Ska vi inte ta in Ryan igen?” Eftersom dom hade köpt ut honom var det en kostnad och för vår GM skulle det bli konstigt att ta in honom igen, vilket jag tyckte var synd. Han höll verkligen en hög KHL-nivå.

Upplevde du att Ryan Stoa är en person som har lätt att anpassa sig vid sidan av isen?
– Ja, verkligen. Han är helt underbar att ha i gruppen. Ryan kanske inte var killen som lät me st i omklädningsrummet, men när han pratade lyssnade alla.
– Framför allt var han aldrig negativ, fick aldrig panik eller stressade upp sig. Han spelade bara vidare sitt spel. Sedan flyttades han runt i formationerna. Han spelade först i en import-lina, men sista säsongen gick dom runt med honom i olika linor.
– Han gjorde 30 poäng sista säsongen i Spartak, har ett grymt skott och träffade alltid mål. Lade han inte puckarna för att gå direkt i mål serverade han dom andra en bra retur. Hans stora grej var annars hur grym han var framför mål.
– Efter varje träning ställde han sig framför mål och ville ha sina 20-30 puckar som han skulle styra. Han är en bra golfare så han har en bra känsla för det där och jag tror att han har noll i handicap.

INVOLVERAD I ÖVERGÅNGEN TILL ÖREBRO  

Stefan Persson har inte sett Ryan Stoa spela i HV71 och har då såklart svårt att peka på varför han inte lyckades där.

– Jag var lite involverad när dom ringde mig från Örebro. Där lyckades han, men var lite trög i början av säsongen. Det tar lite tid innan han kommer igång.
– När han kom till HV71 hade det gått lite längre tid. Han bor i Florida och jag vet inte hur mycket han hade tränat innan och visste kanske inte om det skulle bli någonting den här säsongen.  
– Han har sagt att han hade lite svårt då han kom från KHL. I Sverige har lagen ett extremt system hur man ska spela med presspel och allt det där. Det var lite ovant för honom jämfört med hur det var i KHL. Han växte ändå in i det.
– Som sagt var så skrev jag till honom igår och gratulerade honom till att få komma till Stockholm och få ”Robban” (Ohlsson) som tränare. Hamnar Stoa med rätt killar… Han kommer göra jobbet framför målet om dom utnyttjar honom där, avslutar Stefan Persson. 


TV: Veckans SHL-lag #16

Matchrapporter: Stabil seger för Brynäs – höll nollan mot Djurgården Segerraden förlängd för Oskarshamn – besegrade Djurgården Efter förlustsviten: Seger igen för Djurgården – 3-0 mot Malmö Stark defensiv när Örebro Hockey vann mot Djurgården Skellefteå segrare hemma mot Djurgården

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten