Kane närmar sig nästa rekord. Svetjnikov avgjorde på straff.
Foto. GERRY THOMAS/USA TODAY-sports
NHL

Krävdes straffavgörande – Carolina tog femte raka

ANNONS
Carolina Hurricanes vann inatt mot Chicago Blackhawks med 4-3 efter straffar. Carolina har därmed fem vunna matcher i rad och toppar den centrala divisionen.

Warren Foegele har inte spelat sedan den 19 januari då han blev placerad på NHL:s Covid-19-protokoll. I återkomsten mot Chicago Blackhawks kunde den 24-årige kanadensaren noteras för ett mål och en assist.

– Det var inte lika tufft för benen som för lungorna att komma tillbaka till spelet. Jag försökte bara spela enkelt och hålla mig till korta byten, säger Foegele till NHL.com efter matchen.

Utöver Foegle visade även Andrej Svetjnikov prov på en stark prestation när han både stod för ett mål i ordinarie speltid samt det avgörande straffmålet. 

– Jag  hade försökt att lyfta pucken några gånger i matchen så jag bestämde mig för att pröva det igen då jag trodde att målvakten inte förväntade sig samma sak igen, säger den 20-årige ryssen till TSN efter matchen.

PATRICK KANE NÅDDE MILSTOLPE

Efter Patrick Kanes mål i första perioden står han nu på 1033 poäng på 984 spelade matcher. Detta innebär att amerikanen tangerade sexan Doug Weight på listan över flest gjorda poäng av spelare födda i USA. Nästa milstolpe på listan är Joe Mullen som står på 1063 poäng.

Patrick Kane har haft en bra inledning på säsongen. Han står noterad för fem mål, sex assist och elva poäng på elva matcher och toppar just nu den interna poängligan.

Carolina Hurricanes – Chicago Blackhawks 4–3 Efter straffar (2–2, 0–0, 1–1)

Carolina: Andrej Svetjnikov (5) Warren Foegele (1) Vincent Trocheck (5).
Chicago: Philipp Kurashev (4) Patrick Kane (5) Dylan Strome (4).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM