Sök
Samuel Johannesson.
Bildbyrån
SHL

"En tuff konkurrens, såklart - och tufft för mig också"

Förra säsongen fick han ett närmast sensationellt genombrott i SHL. Den här vintern har det varit betydligt tuffare för Samuel Johannesson. För hockeysverige.se berättar den unge backen om kontrasterna jämfört med den succéartade våren, och hans fina återkomst efter utlåningen till Kristianstad.
– Jag är alltid självkritisk - men det har ändå gått bra tycker jag.

Samuel Johannesson fick, kanske lite i skymundan, ett stort genombrott förra säsongen. Backen gick från att spela J20-hockey till att slå sig in i Rögle, och fick under våren en ganska stor roll i det lag som då slutade trea i SHL.

Den här säsongen var tanken att han skulle ta nästa steg. Men efter Moritz Seiders intåg försvann förstaårsseniorens istid totalt. Efter att ha fått totalt fem sekunders istid på fyra matcher i december valde Rögle att låna ut sin unge försvarare till Kristianstad. Där har han gjort succé, med fem poäng på åtta matcher och en istid på mellan 22 och 26 minuter per match.

"BEHÖVER ANPASSA SITT SPEL"

En hyfsad kontrast jämfört med den skrala speltiden han fått i Rögle under säsongen där istiden för den nyblivne 20-åringen gått ned från 10:40 per match förra säsongen, till 5:53 den här säsongen.

– Det är såklart jättekul, säger han om den hårda matchningen i HockeyAllsvenskan och fortsätter:

– Man har ju spelat lite mer under junioråren, så man är ju ändå van med att få mycket speltid. Men det är ju där jag vill ligga egentligen. Det har bara varit kul, säger 20-åringen till hockeysverige.se efter Rögles straffseger mot Brynäs.

Samuel Johannesson.Samuel Johannesson.Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Går det liksom att känna redan nu att du tar steg och utvecklas av att du får spela så mycket? Eller är det något man får se resultatet av först i efterhand?

– Jag tror att man måste ta stegen på en gång, och försöka anpassa sitt spel litegrann beroende på om man spelar 15 eller 25 minuter. Jag måste spela så att jag orkar med alla minuter och situationer. Det har varit så mycket matcher, vi har spelat varannan dag där nere, så det är klart man anpassar sig lite.

"TAR MED MIG ERFARENHETEN"

Nu är Samuel Johannesson som sagt tillbaka i Rögle igen. De senaste matcherna har han tagit Lucas Ekeståhl Jonssons backplats (Ekeståhl Jonsson tog klivet upp till forwardsposition igår) och har dessutom imponerat. Mot Brynäs spelade Johannesson drygt 17 minuter, och gjorde sitt för att bevisa för Rögleledningen att det är i SHL-klubben han ska vara. Efter att ha gjort fem raka matcher med Kristianstad har han nu gjort tre raka i Rögletröjan.

– Ja, det har gått bra. Sen vill man alltid bli bättre, såklart. Jag är alltid självkritisk och vill bli bättre, men jag tycker ändå det har gått bra.

Hur är det att vara tillbaka i Rögle på riktigt igen?

– Jättekul, förstås. Jag hade en bra tid i Kristianstad och fick spela mycket där, men det är såklart här man vill vara.

Efter att Moritz Seider åkt på en otäck skada i matchen kan Samuel Johannesson nog räkna med att bli kvar i Rögle ett tag. Då kan han titta tillbaka och ta med sig framför allt en sak från den fina SHL-vår han gjorde 2020.

– Jag skulle säga att jag tar med mig erfarenheten jag fick från förra säsongen. Nu kommer jag in och gör i princip min andra säsong i SHL. Nu vet jag lite mer hur allting fungerar, och jag fick ett kvitto på vad jag behövde träna på under sommaren och försäsongen.

Med tanke på den fina säsong du gjorde förra året, hur har det egentligen varit att sitta så mycket på sidan den här säsongen?

– Det har ju varit en tuff konkurrens, såklart, och det har varit tufft för mig också. Men vi hittade till slut en bra lösning på allting, när jag kunde gå till Kristianstad, få spela mycket där, men samtidigt ha någon sorts dispens så att jag kunde bli tillbakakallad när som helst. Vi löste det bra, tycker jag, trots allt.

Samuel JohannessonSamuel JohannessonFoto: Bildbyrån

HOPPAR MELLAN LAGEN

Den stora ovissheten har legat i just det, att backen kan kallas tillbaka när som helst och med kort varsel.

– Det är klart att det är lite svårt ibland. Men jag vet inte...det har ändå gått bra. Det är inte så långt mellan klubbarna, heller. Både (Mikael, tränare och sportchef i Kristianstad) Gath och Gunnar Persson (assisterande coach) är i princip från Ängelholm, så det har funkat bra ändå.

Just det täta samarbetet mellan Rögle och Kristianstad har gjort att Johannesson inte sett det som något negativt att få matchning i HockeyAllsvenskan.

– De har hittat ett bra samarbete där. Det är klart att de har koll på mig när jag spelar där. Om man kan lösa en sådan här situation på det sättet, så man kan få många minuters speltid, så är ju det jättebra.

Medan Kristianstad sladdar i botten av HockeyAllsvenskan toppar Rögle SHL efter gårdagens straffseger.

– Vi gör väl en okej match, inte så mycket mer än så. Vi dippar lite i tredje när de gör två mål. Men "overall" är det en okej match, konstaterar Samuel Johannesson.


TV: Veckans SHL-lag #15

Matchrapporter: Rögle slog Luleå på hemmaplan Efter fem raka segrar i SHL tog vinstsviten slut för Rögle Formstarkt Rögle tar ännu en seger Ny seger för Rögle – efter 3-2 mot Frölunda Rögle avgjorde i sista perioden och vann mot Malmö

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten