Joakim Eriksson.
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån
SHL

Sportchefens ilska: "Visar upp ett fruktansvärt loserbeteende"

ANNONS
Djurgården inkasserade sin femte raka hemmaförlust efter 4–5 mot HV71 i går. Efter matchen var det en rasande sportchef i Joakim Eriksson som gästade Djurgårdens studioprogram DIF Studio.
– Vi uppträder som förlorare, säger Eriksson.

Gårdagens 4–5-förlust hemma mot HV71 var Djurgårdens femte raka nederlag hemma på Hovet. Huvudtränaren Robert Ohlsson saknade glöd och desperation i laget, något även sportchefen Joakim Eriksson skriver under på.

När han gästade Djurgårdens studioprogram DIF Studio efter matchen var det ord och inga visor från Djurgårdens sportchef.

– Vi gör ett grovt markeringsmisstag vid 1–1-målet där vi går bort oss i ena sarghörnet och torskar närmarkeringsracet in mot mål, vilket gör att de kan styra in 1–1. De gör snabbt 2–1, ett mål som är Mantas (Armalis) mål där de skjuter från förlängd mållinje och han fuskar på första stolpen. Sen därifrån visar vi upp ett fruktansvärt loserbeteende resten av matchen. Det stör mig fruktansvärt och upprör mig, säger Eriksson.

KRITISERAR LEDANDE SPELARNA  

Eriksson drog sig inte heller för att öppet kritisera ledande spelare i laget.

– Vi kommer upp till 3–3 och återtar momentum i matchen. Då har vi ledande spelare i Dick (Axelsson) och (Niclas) Bergfors som tar för långa byten och hamnar i egen zon… I det försvarsarbetet, på det fjärde målet, så har vi flera närkampssituationer där vi kan vinna pucken, men vi bara fladdrar som lösa partiklar i över en minut. Vi tar inget som helst ansvar och till slut sitter 4–3 till dem och de har återtagit momentumet, säger Eriksson.
– Det är det jag menar med loserbeteende. Alla flyr. Ingen steppar upp och går i bräschen. Bobby NardellaRhett Rakhshani och Dick Axelsson är bra i powerplay men fullkomligt osynliga i spelet fem-mot-fem. För att inte nämna (Tom) Wandell(Michael) Haga, Bergfors, Tom Nilsson… De ska steppa upp, men de bara försvinner. Du ser dem inte på hela matchen.

"UPPTRÄDER SOM FÖRLORARE"  

Djurgårdens avsaknad av skadade lagkapten Jacob Josefson är stor, men att laget faller igenom på det sätt som man gjort enligt Eriksson är inte acceptabelt bara för att kaptenen inte är med på isen.

– Spelarna själva skapar de mentala grupprörelserna och där måste de komma samman mycket mer. Den lyser för mycket med sin frånvaro. Den kan inte vara lika med att Jacob Josefson spelar eller inte. Det måste vara en grupp som är starkare än enkom om vår lagkapten är med eller inte. Det stör mig mest. Vi uppträder som förlorare. 

Med 36 spelade matcher placerar sig Djurgården på en åttondeplats i SHL-tabellen, nio poäng bakom Skellefteå på den sista kvartsfinalplatsen.

– Jag tror att folk kan acceptera att vi ligger där vi ligger i tabellen med utgångspunkt i hur vi har hanterat den här pandemin, men de kan inte acceptera att vi ligger där med det beteendet. Det gör inte jag heller.


TV: Veckans SHL-lag #15

Du kanske även vill läsa:
Femte raka förlusten hemma: "Vi faller igenom"
Femte raka förlusten hemma: "Vi faller igenom"
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch