Tyler Morley.
Bildbyrån
SHL

"Har aldrig tidigare gått igenom något sådant"

Han har beskrivits som en av säsongens floppvärvningar i SHL. Men trots en mardrömslik tid i Skellefteå har Tyler Morley inget negativt att säga om sin tid i Västerbotten. Nu gör kanadensaren succé i Linköping.

– Jag gick igenom en tid där jag hade studsarna emot mig på ett sätt som jag aldrig tidigare varit med om i min karriär. Jag är stolt över mig själv som fortsatte jobba hårt under den tiden, säger han om den tuffa sejouren i Skellefteå.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter att ha öst in poäng i både Österrike och Finland, och sett mycket spännande ut under försäsongen, var förväntningarna på Tyler Morley skyhöga inför säsongen. Men det blev platt fall för Skellefteå AIK:s tilltänkta stjärnvärvning. Efter 23 matcher stod han på en enda poäng, Efter 31 hade han 1+2.

Det var ju inte så det var tänkt att bli.

Ironiskt nog hittade han poängformen lagom tills dess att tiden i Skellefteå var över. På sina två sista matcher i klubben gjorde 29-åringen tre poäng. Sen gick flyttlasset till bottenlaget Linköping. Där har poängen fortsatt trilla in. Det har blivit 1+3 på tre matcher och igår blev han en av hjältarna i den närmast obeskrivligt viktiga 5-3-segern mot Brynäs.

"JAG ÄR STOLT ÖVER MIG SJÄLV"  

Förvandlingen är total. 

Men Tyler Morley själv har i stort sett inte förändrat någonting.

– Jag fick ju faktiskt med mig lite poäng när jag lämnade Skellefteå också. Jag hade en assist i min näst sista match och sen hade jag två assists i min sista match, som var i den här arenan, säger Morley och blickar ut över Monitor ERP Arena och fortsätter:

– Men jag jobbade hårt hela tiden. Jag gjorde egentligen allting rätt och har inte förändrat något i spelet. Men visst, jag spelar fler minuter här och rör pucken mer. Det hjälper mycket.

Tyler Morley och de övriga jublar efter ett av gårdagens fem mål.Tyler Morley och de övriga jublar efter ett av gårdagens fem mål.Bildbyrån

Tiden i Skellefteå var hans tuffaste i karriären. Därför ser kanadensaren med stolthet tillbaka på hur han, trots motgångarna, ändå tog sig ut på andra sidan lika stark som han var tidigare.

– Jag fortsätter göra det jag vet att jag kan göra och får chansen lite mer här i Linköping. Men även med den lilla speltiden jag fick där uppe (i Skellefteå) fortsatte jag skapa målchanser. Jag gick igenom en tid där jag hade studsarna emot mig på ett sätt som jag aldrig tidigare varit med om i min karriär. Jag är stolt över mig själv som fortsatte jobba hårt under den tiden. Coacherna där uppe gav mig inget annat än bra feedback och självförtroende och sa att jag bara skulle fortsätta. Och det gjorde jag. Jag fortsatte jobba hårt och gjorde rätt saker. Men det fungerade helt enkelt inte. Det är väl en del av sportens natur.

Var det svårt att fortsätta säga till sig själv att man gjorde rätt saker, även om poängen aldrig riktigt kom?

– Ja, men på samma sätt så...även de som gör mycket poäng i den här ligan säger att de aldrig gör över en poäng per match. Det här är en fantastisk liga, där allt handlar om laget. Allt handlar om att vinna. Du fokuserar inte på de individuella poängen.

"KÄNDE EN STOLTHET ÖVER ATT SPELA DÄR"

Efter att ha haft tre mycket produktiva år innan han kom till Sverige medger Morley emellertid att starten, där den offensiva produktionen lyste med sin frånvaro, var tuff.

– Det var frustrerande i början, såklart, för jag kunde inte bidra till laget på det sätt jag ville. Samtidigt vann laget många matcher. Alla vet hur svårt det är att göra mål och poäng i den här ligan, som jag sa handlar det bara om att göra rätt saker och vinna. Nu är det kul att jag börjat göra lite poäng, men det är vi som lag som behöver poängen för att ta oss ur den här nedflyttningsstriden. Nu är vi med och slåss om en slutspelsplats, till och med!

– Den här ligan är så tuff att producera i. Det går egentligen ut på att skapa tryck och momentum för sina lagkamrater, i första hand.

Tyler Morley har varit inne på det själv. Det han upplevde under sina drygt 30 matcher i Skellefteå var något han aldrig tidigare hade behöver vara med om.

– Jag har aldrig tidigare gått igenom något sådant. Jag kände en sådan enorm passion och stolthet över att spela där. Det var en grym grupp av spelare där, och coacherna var som sagt extremt snälla mot mig.

Tyler Morley hade en tuff tid i Skellefteå.Tyler Morley hade en tuff tid i Skellefteå.Bildbyrån

Ska man tro den spelskickliga kanadensaren kom flytten från Västerbotten inte som en blixt från klar himmel, utan det var snarare något som hade legat på lut ett tag.

– Nu är jag här och och ja, det är väl också en del av sportens natur. Det som hände var ett business-beslut som låg bortom mina händer. Det var svårt att hantera det de första veckorna men jag fortsatte komma till rinken och jobbade hårt varje dag, och coacherna var glada över att jag inte blev ett störningsmoment eller något sådant. Det skulle ha gått emot allt jag står för, säger han och fortsätter:

– Allting var så bra där uppe, så det här var som sagt bara ett "business-beslut". Nu är jag glad över att vara i Linköping. Här har vi också en grym ledarstab och en grym spelargrupp. Det känns faktiskt otroligt att få vara en del av den här ligan.

"FANNS LAG I FINLAND SOM FÖRSÖKTE VÄRVA MIG"

Att det skulle bli en fortsättning i SHL var inte helt givet. Det fanns intresse från Finland, där han tidigare gjort 79 poäng på 94 matcher för SaiPa och Tappara. Förra säsongen snittade han drygt en poäng per match för de sistnämnda.

Hur kom det sig att du blev kvar i SHL, trots det som hände i Skellefteå?

– Det var mycket som låg bakom det. Det fanns såklart lag i Finland som försökte värva tillbaka mig dit igen, men det ligger som sagt många saker bakom. Det hände mycket bakom kulisserna. Jag ville stanna i den här ligan för att bevisa att jag kan spela här. Samtidigt sa Skellefteå också att om de inte kunde hitta någon annan bra "fit" för mig så skulle de mer än gärna behålla mig också. Sen hände det något här i Linköping som gjorde att de behövde en spelare. Skellefteå var okej med att släppa mig, eller låna ut mig eller hur det blev. Jag vet faktiskt fortfarande inte riktigt vad som hänt, mer än att jag är här nu och att jag är nöjd med det.

Du byter ett lag som slåss för en topp sex-placering till ett lag som slåss i den absoluta botten. Märks det av några skillnader i spelartruppen eller klubben, just med tanke på det?

– Det är såklart en annan typ av grupp. Alla är unika individer på sitt sätt och nu försöker jag bara vänja mig hur allting är här. Alla klubbar styrs olika, både på gott och ont, men här är allting grymt bra. 

– Ja, det är skillnader jämfört med Skellefteå. Men det handlar mer om att resorna är annorlunda, och sådana saker. Där uppe måste man planera veckorna på ett helt annat sätt. Möter vi Frölunda på bortaplan är det ett 1,5-dagarsäventyr. Ibland är vi borta i tre dagar. Så ja, det är annorlunda här jämfört med där. Men jag har ingenting negativt att säga om vare sig Skellefteå i Linköping. Vi ligger i botten av tabellen här, men det är fortfarande en väldigt bra grupp av killar här. Och alla fokuserar på samma sak.

Morley avslutar med att dra av en sista kärleksbomb i riktning mot SHL.

– Det är det som är så coolt med den här ligan! Alla är så tävlingsinriktade och fokuserade.


TV: Veckans SHL-lag #15

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch
torsdag 25 augusti
18:00 Frölunda - Linköping Träningsmatch
18:00 Malmö - Färjestad Träningsmatch
19:00 HV 71 - Oskarshamn Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten