Jussi Rynnäs.
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån
Nyhet

Floppmålvakten lämnar Linköping – för Hockeyallsvenskan

ANNONS

Jussi Rynnäs värvades in till Linköping inför säsongen men har sedan bara vaktat kassen i sju matcher.
Nu skickas finländaren i väg på lån – till Södertälje i Hockeyallsvenskan.  

När Jonas "Monstret" Gustavsson oväntat tog en paus från hockeyn (och sedan avslutade sin karriär) precis innan den nya SHL-säsongen skulle börja så tvingades Linköping till snabba förändringar. De värvade då snabbt in finländaren Jussi Rynnäs

33-åringen har dock haft en mindre lyckad tid i Östergötland. 

Sedan han kom till klubben i september har Rynnäs endast fått vakta kassen i sju matcher och på dessa matcher har han 85,6 i räddningsprocent och 3,95 insläppta mål per match. 

Därför kände sig Linköping tvungna att agera och värva in David Rautio för att stärka upp målvaktssidan. Det gjorde dock att Jussi Rynnäs hamnade i en ohållbar situation som tredjemålvakt.

”KOMMER HJÄLPA OSS”

Nu har dock en lösning uppenbarat sig då LHC skickar i väg finländaren på lån till Södertälje. Lånet gäller tillsvidare. 

– Det är en bra lösning för oss att vi kan låna in Jussi med så kort varsel. Han ansluter till laget redan på fredag. Jussi är en erfaren bra målvakt som kommer hjälpa oss, säger SSK-sportchefen Mikael Samuelsson till klubbens hemsida

Södertälje fick en av sina målvakter, Fredrik Bergvik, skadad i måndagens match mot Björklöven och behöver därför få in en målvakt för att täcka upp. Den målvakten blir alltså Rynnäs. 

Jussi Rynnäs har tidigare erfarenhet från spel i NHL, KHL samt tyska och finska ligan. Han har blivit finsk mästare vid två tillfällen och 2014 vann han målvaktsligan i Liiga. 


TV: Veckans SHL-lag #15

Den här artikeln handlar om: