John Klingberg har sex poäng på sina tre första matcher.
Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports
NHL

John Klingbergs drömstart på säsongen: "Vår bästa back"

ANNONS
Tre matcher, tre vinster – sex poäng både för Dallas Stars och deras svensk stjärnback John Klingberg. I natt låg 28-åringen bakom övertidssegern mot Detroit Red Wings.
– Går man tillbaka till slutspelet var han vår bästa back och det har inte förändrats, säger coachen Rick Bowness till NHL.com efter 2–1-segern.

Inför den här säsongen nämndes Dallas unge finske back Miro Heiskanen som en tänkbar vinnare av Norris Trophy. Detta efter att han fått ett enormt genombrott i höstens slutspel i Edmonton, där Stars gick hela vägen till Stanley Cup-final.

Men när Dallas nu har inlett säsongen 2020/21 med tre raka vinster är det en annan back som har glänst. John Klingberg har sex poäng (1+5) på de tre inledande matcherna efter att ha noterats för båda mål och assist i nattens 2–1-seger mot Detroit Red Wings.

Göteborgaren sköt sitt första mål för säsongen när han kvitterade till 1–1 i den andra perioden och bäddade sedan för vinsten genom att spela fram Jason Dickinson till 2–1-målet i förlängningen.

Han fintade bort Anthony Mantha innan han snyggt hittade Dickinson som dödade matchen med ett direktskott.

"VILL VARA UTE i VARJE NYCKELSITUATION"

– Jag kände att hade mycket yta och jag är säker på att han (Mantha) trodde att jag skulle skjuta. Jag försökte finta bort honom, men tappade pucken när jag verkligen ville skjuta. Dickinson gjorde ett bra jobb i att göra sig fri och det var skönt att se pucken gå in, säger Klingberg till NHL.com om segermålet.

Coachen Rick Bowness sparade inte på sitt beröm gällande den svenska backen efteråt.

– Går man tillbaka till slutspelet i Edmonton var han vår bästa back och det har inte förändrats. Han vill vara ute i varje nyckelsituation och han vill ha pucken. Det är då han är som bäst, säger Bowness om Klingberg.

Klingberg var inte lika nöjd själv,

– Jag var inte speciellt nöjd med mitt spel i kväll. Vi fick två poäng, men vi måste sätta en högre standard och vi behöver bättre intensitet när vi möter dem (Detroit) igen på torsdag. 

Stars veteran Joe Pavelski hade en assist på Klingbergs 1–1-mål och nådde därmed 800 poäng i NHL. 36-åringen nådde milstolpen i sin 1 033 NHL-match.

Dallas - Detroit 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 1–0)
Dallas:
John Klingberg (1), Jason Dickinson (1) (Klingberg).
Detroit: Vladislav Namestnikov (1).

Den här artikeln handlar om: