Alex Pietrangelo ger Vegas Golden Knights stjärnglans i försvaret.
Foto: Brian Fluharty-USA TODAY Sports
NHL

Från kapten till konkurrent: "Redo att få det överstökat"

ANNONS

2008 draftades Alex Pietrangelo av St Louis Blues och var den första kaptenen i föreningens historia som fick lyfta Stanley Cup-pokalen. I natt möter Pietrangelo för första gången sina gamla lagkamrater i St. Louis Blues sedan övergången till Vegas Golden Knights.

Efter förra säsongen skrev inte Alex Pietrangelo något nytt kontrakt med St. Louis Blues utan sökte efter nya utmaningar. Han hamnade i Vegas Golden Knights där han i år förväntas ta laget ett steg närmare Stanley Cup-pokalen. 

Det ingen visste när Pietrangelo skrev på för Vegas var att den av covid-19 påverkade säsongen skulle leda till att Golden Knights och Blues skulle hamna i samma division. Under våren kommer Pietrangelo att ställas mot sin gamla lagkamrater hela åtta gånger och den första matchen spelas i natt.

Pietrangelo verkar han inte allt för tagen av situationen.

– Jag visste att den här dagen skulle komma och jag har skämtat lite om situationen, jag menar att om man ändå ska göra det kan man lika gärna göra det åtta gånger på ett år, säger han till nhl.com och fortsätter:
– Jag känner mig bra och bekväm med situationen och känner mig redo att bara få det överstökat så jag kan gå vidare.

Pietrangelos nuvarande tränare Peter DeBoer tror däremot att matchen kommer att ha en större påverkan på spelaren.

– Jag tror inte att sådana här situationer är enkla för en spelare, speciellt med de erfarenheterna han har med laget. Han växte upp där och jag är säker på att han kommer att ha en del tankar som går igenom huvudet, säger han till NHL.com.

Matchen spelas i T-Mobile arena i natt 03.00 svensk tid.


Tkachuk kritiseras stenhårt av fansen – försvaras av experten

Den här artikeln handlar om: