Magnus Nygren.
Foto: Manuel Geisser / Imago
Europa

Uppgifter: Svenskbacken jagas av konkurrenterna

ANNONS
Magnus Nygrens kontrakt med Davos löper ut efter säsongen.
Enligt uppgifter från Zentralplus och Blick så jagas nu svenskbacken av både Zug och Bern i den schweiziska ligan.

Magnus Nygren upplever en framgångsrik säsong i Davos, där han på 23 matcher noterats för 16 poäng, varav nio av dessa är mål. 

Samtidigt sitter 30-åringen på ett utgående kontrakt med den schweiziska klubben, vilket gjort att andra klubbar visat sitt intresse för den svenske toppbacken. 

Enligt uppgifter till Zentralplus och Blick, som Swisshockeynews.ch hänvisar till, så ska både Bern, som för tillfället ligger sist i den schweiziska ligan, samt serieledaren Zug vara intresserade av den tidigare Färjestadskaptenens tjänster.

Nygren har spelat i Davos sedan han lämnade Karlstad och Färjestad 2017. Den här säsongen har svenskbacken fått en väldigt stor roll i ligasjuans lagbygge, där han vid tre tillfällen den här säsongen till och med spelat mer än 30 minuter i en och samma match.

30-åringen har tidigare spelat över 250 SHL-matcher för Färjestad, men i en intervju med Hockeynews.se förra veckan berättade Nygren att han just nu inte inlett några diskussioner om en eventuell återkomst till Karlstad.


TV: Karl Fabricius närmar sig 900 SHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL