Jonas Junland
Bildbyrån
SHL

"Den energin som fanns idag har jag inte sett på väldigt länge"

ANNONS

Efter ett turbulent dygn stod Linköping på is mot Örebro under onsdagen. Men effekterna av tränarbytet märktes bara till viss del. Gamla synder blev lagets fall när gästerna från Närke blev för svåra.

 Kan man vrida ur den här energin oftare så kommer det att kunna bli bra, säger en trots omstämdigheterna positiv Jonas Junland.

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Med uppskrivna värvningar och ett lagbygge som knappa månaden före SHL-start såg ut som ett lag för mitten av tabellen skulle Linköping Hockey Club bygga vidare på den positiva vår man hade. Det blev precis tvärtom: Målvakten Jonas Gustavsson försvann sent, spelet låste sig tidigt och efter fem raka förluster fick tränaren Bert Robertsson sparken under tisdagen. 

Ett drygt dygn senare stod LHC på isen i den första matchen av två på lika många dagar. Med stor energi inledde östgötarna bra och tog ledningen redan efter drygt två och en halv minut genom Jaakko Rissanen. Även om anfallsspelet såg rakare ut föll man tillbaka i gamla synder i såväl backchecking som spel i egen zon. Ett par tvivelaktiga målvaktsingripanden skrev siffrorna till 2-4 efter 20 minuter och som om inte det var nog strödde forne LHC-backen Kristian Näkyvä ett helt saltkar i Linköpingssåren när han hängde femman för Örebro knappt fyra minuter in i mittakten.  

"GJORT VISSA JUSTERINGAR"

Linköping repade mod och var en ribbträff i powerplay (Nikola Pasic) från 3-5 och kontakt. Istället blev det 2-6 i början av tredje perioden (Rodrigo Abols) innan LInköping fick lite kontakt med två snabba mål, men slutsiffrorna skrevs till slut till 4-7 och sjätte raka förlusten var ett fakutm. 

– Vi har bra vårdande spel stundtals men det är för högt och lågt, och det är det som har varit vårt problem under säsongen, sa LHC-tränaren Daniel Eriksson efter matchen och fortsatte:

– Vi har gjort vissa justeringar för att höja lägstanivån och det normala är att ett lag som gör en förändring vinner första matchen så ser man en tillbakagång ju längre tiden går. 

Förstapassen ut ur zon såg stundals mer kontrollerad ut, offensiven aningen mer balanserad. Men efter ett tag föll laget tillbaka i gamla synder och då rann det iväg.  

– Två-mot-ettor och frilägen. Det är svårt, suckade Andrew Gordon efter matchen. Men även han såg det positiva:
– Energin var bra. Vi skapade lägen, vi spelade bekymmerslöst idag. Kanske lite för mycket. Vi har känt mycket press och idag var det inte lika mycket press. Kanske var det för lite, så om vi kan hitta ett bra mellanläge där - inte spela för avslappnat och inte för spänt - tror jag att det kan bli bra.

"FÅR SKYLLA OSS SJÄLVA"

Lagkaptenen JJonas Junland höll med:
– Den energin som fanns idag har jag inte sett på väldigt länge. Att vi ger bort sju mål, då får vi skylla oss själva. Men 36-37 skott på mål och bra fart. Kan man vrida ur den här energin oftare så kommer det att kunna bli bra. Nu känner man att vi kan gå ut och vinna imorgon. Det krävs på ännu fler händer och fötter imorgon, men på många händer och fötter hade vi ett bra driv idag, summerade kapten Junland, som själv stod för ett mål och tre assist mot Örebro.

 

Sjätte raka förlusten är ett faktum för Linköping. Redan imorgon har östgötarna en ny chans att bryta den sviten när en annan klubb i grava poängbehov kommer på besök: Brynäs.


TV: Veckans SHL-lag #12

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL