Devon Levi förde Kanada till JVM-semifinal.
Foto: Skärmklipp/SVT Play
Junior-VM 2021

Draftades i sjunde rundan - nu briljerar han i Kanadas kasse

ANNONS
Kanada är planenligt i JVM-semifinal. Detta efter 3–0 i nattens semifinal mot Tjeckien. Där var det framför allt målvakten Devon Levi som imponerade med sina 29 räddningar och hållna nolla.

Inför JVM påstods Kanada ha det bredaste och kanske även bästa laget i årets turnering. Det som det ansågs finnas frågetecken för var målvaktsspelet. 

Medan det finns många jättetalanger bland Kanadas utespelare hade man en målvaktssida utan en tydlig etta eller stjärnkeeper.

Det har Devon Levi ändrat på.

Den 19-årige collegemålvakten, till vardags på Northeastern University, draftades av Florida Panthers först som 212:e spelare i den sjunde och sista rundan i oktober. Under JVM har han bevisat att han förtjänade att väljas tidigare än så.

STOPPADE 29 SKOTT

Efter att ha stoppat mer än 95 procent av skotten i gruppspelet klev Levi in och höll nollan i nattens JVM-kvartsfinal mot Tjeckien. Detta efter att ha stoppat 29 skott.

Kanada kopplade ett tidigt grepp om matchen via mål av Dylan Cozens och Bowen Byram. Men det blev ingen skrattmatch för hemmanationen. Tjeckien tryckte stundtals tillbaka sina hårt favorittippade motståndare och tvingade Devon Levi att visa prov på sin talang.

Det var först när Connor McMichael skickade in 3–0 i tom kasse som Kanada kunde pusta ut. 

Härnäst väntar en semifinal natten mot tisdag för Kanada.


TV: Lucas Raymonds snygga mål mot Finland

Den här artikeln handlar om: