Sök
Kan Jesper Wallstedt snuva Hugo Alnefelt på förstaspaden?
Foto: Bildbyrån
Junior-VM 2021

"Tycker inte att det finns någon given etta"

Blir Hugo Alnefelt förstamålvakt på JVM igen – eller kan höstens succéman i Luleå, Jesper Wallstedt, snuva honom på förstaspaden? 
– Vi andra vill också utmana om speltid och jag tror inte det kommer spela någon roll vad vi gjort i klubblagen hittills, säger Wallstedt till hockeysverige.se.

Ett av Sveriges starkaste vapen under Junior-VM är målvaktstrion medHugo AlnefeltJesper Wallstedt och Calle Clang. Samtliga tre var med då Sverige vann U18-VM-guld 2019. Då stod Alnefelt fem av matcherna, Wallstedt två medan Clang fick stå vid sidan av.

För Luleå-målvakten Wallstedt betyder just känslan att få dra på sig landslagströjan och representera Sverige något extra. 

– Det är alltid jättekul att få representera landet och en ära att få spela med tre kronorna på bröstet, säger Jesper Wallstedt till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag kan inte riktigt minnas känslan första gången jag fick dra på mig landslagströjan, men jag kan tänka mig att jag tyckte det var hur kul som helst. Det var något som jag drömt om sedan jag var pytteliten och började spela hockey, att jag skulle få vara med och representera landet.
– Det är superkul att jag nu fått gjort det så pass många gånger och det är lika kul varje gång jag får äran att vara med.

När hockeysverige.se ber JVM-målvakten plocka ut sitt bästa landslagsminne kommer svaret blixtsnabbt. 

– Den frågan var ganska lätt. U18-VM i Örnsköldsvik. Det var grymt häftig och kul att kunna vinna guldet där.

Vad är ditt starkaste minne från just den guldturneringen?
– Jag skulle säga den grymma sammanhållningen vi hade inom laget. Alla var så pass inriktade på att lägga ner allt jobb och allt man hade för att vi skulle gå för guldet.
– Det var kul att se att alla verkligen lade in allt för att vi till slut skulle kunna ta hem allting. Hela laget som helhet är det första jag tänker på, alla fantastiska killar som jag fick representera Sverige tillsammans med i turneringen. 

Hugo Alnefelt, Calle Clang och Jesper Wallstedt vann U18-VM tillsammans.Hugo Alnefelt, Calle Clang och Jesper Wallstedt vann U18-VM tillsammans.Foto: Bildbyrån/Johan Löf

"BRA POLARE UTANFÖR ISEN"

Redan då var det alltså Alnefelt, Clang och Wallstedt som kamperade ihop, ett samarbete som 18-åringen från Västerås tycker har fungerat bra hela tiden. 

– Vi är bra polare alla tre utanför isen. På isen tävlar vi eftersom alla tre vill spela. Det är ett mål för oss alla, men sedan vet vi att i slutändan är det bara en utav oss som ska lira. Utanför isen är det aldrig några problem. Vi pushar varandra för att bli bättre.

Vid U18-VM var Alnefelt etta, du tvåa och Clang trea. Nu har ni alla tre gjort väldigt fina säsonger, upplever du att det i dag är en uttalad etta, tvåa och trea?
– Nej, än så länge tycker jag absolut inte att det redan nu finns någon som är given att få spela eller är etta.
– Hugo gjorde en grymt bra prestation förra året då han var med i landslaget. Klart att han har med sig det. Vi andra vill också utmana om speltid och jag tror inte det kommer spela någon roll vad vi gjort i klubblagen hittills.
– Det gäller att visa upp sig här för att se vem som bäst ut och har viljan att lägga ner allt för att vara bäst när det gäller.

Vad blir viktigt för er tre om ni ska hålla humöret uppe och prestera på topp trots den här långa isoleringen ni tvingats ta er igenom?
– Att hela tiden fortsätta pusha varandra. Även om vi inte kan hänga ihop som vi skulle göra i annat fall så blir det att vi stöttar varandra och givetvis då han som ska spela, att pusha honom så han är redo. Sedan får vi se vem som kommer lira och helt enkelt göra det bästa av situationen.
– Klart att vi tre även blir en liten grupp i gruppen eftersom vi är målvakter och är i en utsatt position samtidigt som det är väldigt få av oss i laget som spelar i just den positionen. Annars passar vi lika bra tillsammans med alla andra också. 

Jesper Wallstedt har haft en fin säsong med Luleå i SHL.Jesper Wallstedt har haft en fin säsong med Luleå i SHL.Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson

"MÅSTE GÖRA VARANDRA BÄTTRE"

Jesper Wallstedt är allt som oftast en glad person som gärna pratar på. Det här gör att han även får en viktig roll i laget även vid sidan av isen. 

– Jag kan bara försöka vara positiv och stötta dom andra även utanför isen. I vanliga fall försöker jag vara en ledare inne i gruppen även om jag kanske inte är det på isen.
– Jag vill vara en som bidrar och på något sätt försöker lägga in dom få procent extra man kan lägga in i varje matchdag utanför isen också. Försöka göra alla lite bättre hela tiden med det jag kan bidra med.

Vilka i laget är det som driver den här gruppen?
– Det är svårt att peka ut någon speciell. Jag skulle säga att alla är ganska inriktade på att framför allt bidra. Sedan kommer det vara någon i varje match som sticker ut lite extra när vi väl är på isen.
– Vi vet själva inom gruppen att vi kommer att behöva alla i laget och vi kan inte lämna någon utanför. Framför allt nu då det försvinner några spelare här och där så behöver vi verkligen var enda en som kan vara med och bidra. Vi måste tillsammans göra varandra bättre.

Delar av det här laget har vunnit U18-guld, men hur långt kan ni nå med det här laget i U20-VM?
– Jag tror att vi kan gå hela vägen. Vi är inte här för att bara ta oss till slutspel eller ta någon slags medalj. Vi är här för att vinna guld, vilket det går ut på i slutändan och vad vi siktar på. Vi tror också på laget och att vi kan vinna guldet.

Vad blir viktigt om ni ska ta er hela vägen?
– Att vi alla lägger in arbetet. Framför allt i dom här tuffa tiderna, att vi sköter oss utanför isen och följer reglerna så vi kan hålla oss friska, avslutar Jesper Wallstedt. 


TV: Veckans SHL-lag #11

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten