Oscar Lindberg blev tvåmålsskytt i segermatchen.
Channel One Cup

Tre Kronor sänkte Finland – efter Lindbergs dubbel

Tre Kronor studsade tillbaka efter strafförlusten mot Ryssland i torsdags.
Under lördagsförmiddagen besegrade man Finland med 4–1 efter att Oscar Lindberg stått för två mål.

Efter en sur strafförlust mot Ryssland i premiärmatchen av Channel One Cup fick Tre Kronor under lördagsförmiddagen smaka på segerns sötma.

Stora segerorganisatörer för Tre Kronor i 4–1-segern var tvåmålsskytten Oscar Lindberg samt storspelande Anders Lindbäck i målet.

– Alla vinster betyder massor. Både för mig personligen och för laget. Vi är här för att vinna turneringen och för att lyckas med det måste vi vinna matcher, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Det var emellertid Finland tog tag i taktpinnen direkt från start och vad det lag som förde spelet i den första perioden. Tre Kronor hade mycket att tacka målvakten Anders Lindbäck, till vardags i finska Jokerit, för att laget hade med sig ett 0–0-resultat efter de inledande 20 minuterna.

– Sverige är nästan utspelade i den första perioden. Det är en riktigt dålig period, sade SVT:s expert Mikael Renberg i den första periodpausen.

FÖRSTA MÅLET FÖR FRÖDÉN

Finland fortsatte att vara spelförande i mittperioden, men i spel fem mot fyra kunde Oscar Lindberg ge Tre Kronor ledningen halvvägs genom mittperioden efter att han tryckt in en returpuck bakom Janne Juvonen i den finska kassen.

Innan mittperioden var över kunde Lindberg dubbla både sin målskörd och Tre Kronors ledning. Detta efter att han enkelt kunde raka in 2–0-pucken sedan han spelats fram till en öppen målbur efter en genial passning av Philip Holm.

I den tredje perioden stängde Tre Kronor matchen sedan Jonatan Berggren med en läcker flippassning hittat fram till Skellefteåkamraten Jesper Frödén som med ett stenhårt handledsskott prickade in 3–0-pucken bakom Juvonen.

Finland fick in en reduceringspuck sedan Teemu Turunen spräckt Anders Lindbäcks nolla i slutskedet av matchen, men närmare än så kom inte finländarna. Mario Kempe kunde i tom målbur fastställa slutresultatet till 4–1.

– Lindbäck gör en jättebra match. Han lämnar inte mycket returer och bra i spelet med klubban. Han hjälper backarna på ett bra sätt. Det är bara synd att vi inte får hålla nollan för honom, säger Garpenlöv.

I morgon avslutas Channel One Cup och för svensk del väntar en match mot Tjeckien

TV: Alexander Holtz om en JVM-turnering olik alla andra