Sök
Det blev en känslosam avslutning i Malmö för Fredrik Händemark.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
SHL

"Kändes i hjärtat och blev lite känslosamt"

Fredrik Händemark spelade sin sista match i Malmö Redhawks i går kväll och blev då hjälte i derbyt mot Rögle. 
För hockeysverige.se berättar han nu om det speciella avskedet – och förväntan inför att åka till San José.
– Tråkigt på ett sätt, men samtidigt är jag sjukt glad att få åka över och försöka jaga drömmen, säger Händemark. 

Nu är antagligen Fredrik Händemarks säsong i Malmö över. Gårdagens derby mot Rögle blev hans sista i klubben för den här gången och på måndag åker han över till USA för att ansluta till San José. Avslutningen blev sagolik då han i tredje perioden avgjorde med sitt 3-2 mål bakom Christoffer Rifalk, men Händemark han kände även lite vemod inför matchen. 

– Ja, så var det såklart. Malmö har blivit lite grann av mitt hem. Jag har spelat länge med kärngruppen som varit här under flera år och fått vänner för livet, berättar Fredrik Händemark för Hockeysverige.se och fortsätter:
– Klart är det är vemodigt och blandade känslor. Tråkigt på ett sätt, men samtidigt är jag sjukt glad att få åka över och försöka jaga drömmen. Framförallt är det ändå positiva känslor. 

”NÄSTAN FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT”

Mad drygt fyra minuter kvar av Skånederbyt avgjorde alltså Fredrik Händemark matchen. Ett mål som betydde känslomässigt mycket för 27-åringen. 

– Det var eufori. 2-2 inför sista perioden. Jag satt faktiskt och tänkte i periodpausen ”Tänk om jag skulle få ett läge att avgöra min sista match och dessutom mot serieledarna”.
– Sedan dök läget upp och jag lyckades trycka dit pucken. Det var en sådan glädje och nästan för bra för att vara sant. 

Fredrik Händemark fick bästa tänkbara avslut på tiden i Malmö.Fredrik Händemark fick bästa tänkbara avslut på tiden i Malmö.Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Vad sa killarna till dig i omklädningsrummet efter matchen då du nu skulle lämna laget?
– Jag gjorde en ganska lång intervju i C More efter matchen. När jag sedan kom till omklädningsrummet tyckte jag att det var lite väl tyst. Alla satt tysta så när jag kom in i omklädningsrummet ställde jag mig och skrek. Då började alla skrika och hälla vatten på mig. Det blev ett litet vattenbad, skrattar Händemark. 

Även om Händemark mest kände glädje efter matchen var det även en känslosam stund att behöva lämna killarna i laget. 

– Alla kom fram, kramade om mig och tackade för den här tiden. Det kändes i hjärtat och blev lite känslosamt, men jag tycker det bara var härligt att få känna så. 

”BROTTADES MENTALT HELA TIDEN”

Malmö och även Fredrik Händemark har haft en säsong som haft några höga toppar, men framförallt långa djupa dalar, men nu tycks det ha vänt för svenska mästarklubben från 1992 och 1994. 

– Vi började tungt. Jag är en ledande spelare och det där hänger ihop, att presterar tillexempel jag dåligt så presterar även laget dåligt. Det är vi ledande spelare som har en stor påverkan på lagets insatser och den var inte nog bra i början.
– Sakta men säkert tycker jag att vi tog små steg varje dag och har utvecklats i den här långa processen som en säsong är. Senaste tiden har vi höjt nivån på hela verksamheten, video och förberedelser samtidigt som träningarna har blivit mycket bättre. Det här tycker jag har synts på matcherna.
– Nu har vi avslutat med fyra raka segrar vilket känns lite som Malmös vändning av säsongen. Jag tror att man kan fortsätta på det här och göra något riktigt bra av säsongen. 

Inför säsongen, hur upplevde du att det inte skulle bli något NHL inledningsvis och du fick fortsätta spela i SHL för Malmö?
– Det var en lite speciell situation. Jag brottades mentalt hela tiden där jag var inställd på en sak hela sommaren, men fick samtidigt inget besked bortifrån där mer än det jag läste i tidningarna.
– Jag försökte hela tiden jobba med att vara i nuet, ha fokus på att vinna matcher för Malmö och spela bra. Samtidigt tänkte jag på det som var där borta, men jag försökte göra det bästa av situationen och det blev ändå en skön avslutning i Malmö. 

”HAR EN FÖRDEL AV ATT HA SPELAT I SHL”

Nu blir det äntligen av, hur går tankarna inför det som väntar dig?
– Att det ska bli sjukt kul. Jag tycker att jag har en fördel av att ha spelat en halv säsong här i SHL. Jag har matchtempo i kroppen, har fått bra träning och sedan fortsätta på det för att sedan försöka spela min bästa hockey jag kan under campen och ta en tröja.
– Först blir det att sitta i karantän. Sedan blir det förmodligen en kort camp och inte några träningsmatcher som jag förstått det. 

Känner du någon oro inför den Covid-19 smitta som är i USA?
– Jag har inte hunnit tänka så långt, inte mer än vad jag tänkt hur det är i Sverige. Skåne har också haft en stor smitta.
– Vi i Malmö-laget har klarat oss riktigt bra så vi måste ha gjort någonting rätt i alla fall. Vi har haft något enstaka fall, men ingen spridning. Jag tycker att vi skött oss bra och jag tror att man kommer sköta det lika bra där borta så det ska nog gå bra. 

Fredrik Händemark är förväntansfull inför flytten till San José. Fredrik Händemark är förväntansfull inför flytten till San José. Foto: Avdo Bilankovic/Bildbyrån

Vet du någonting om hur San José kommer jobba med er i laget för att undvika en smittspridning?
– Nej. ”Infot” jag har fått är att flyget går på måndag och att jag sedan ska sitta i karantän. Vi får se hur många dagar det blir i början. Sedan får jag ta det därefter. 

Hockeymässigt, känner du dig helt mogen att kliva in i NHL och vilka förväntningar har du på att kliva in i den ligan?
– Helt klart att jag känner mig mogen. Däremot har jag aldrig spelat på liten rink. Förmodligen blir det en annorlunda hockey med bättre kvalité och bättre spelare.
– Det blir ett par nivåer upp att slå sig in i världens bästa liga så det gäller att vara lyhörd i början och fråga mycket samtidigt som jag måste försöka anpassa mig snabbt till den lilla rinken, göra mina arbetsuppgifter jag får. 

En fråga amerikanska journalister kommer ställa till dig är ”Bjorbo, whats that?”, vad kommer du svara då?
– (Skratt) Att det är världens minsta ort. Det är 600 personer som bor där och det finns nästan bara en ishall där.
– Det är i Björbo jag fått min hockeyuppfostran och jag har mycket att tacka Björbo som ort och Björbo IF som förening för. Men jag får ta den frågan när jag får den där borta, avslutar San José-centern med ett skratt. 


TV: 17-årige Ludwig Persson har tagit plats i Frölunda

Matchrapporter: Färjestad vann efter rysare och avgjorde matchserien Oväntad matchvinnare – Färjestad tar hem rond ett Växjö når tresiffrigt – vinner sista grundseriematchen Leksand slog Malmö på hemmaplan Örebro säkrar topp sex – efter sena avgörandet

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten