Sök
Ronja Mogren.
Foto: Bildbyrån/Axel Boberg
SDHL

Insjuknade - på väg till landslagssamlingen: "Otroligt tråkigt"

Hon lämnade hus och hem i Ångermanland för att bege sig ut på ett nytt hockeyäventyr. I Jönköping ska forwardstalangen Ronja Mogren ta nästa kliv. Men landslagschansen uteblev – när hon insjuknade på väg till samlingen.
– Jag får hoppas att jag får en ny chans i framtiden, säger hon till hockeysverige.se.

Trots att Damkronorna trillat ner i VM:s B-grupp är känslan att det finns en ljus framtid för vårt landslag. Flera av våra unga talanger som kommer fram har ett driv och en inställning som lovar gott. En av dessa är HV71:s forward Ronja Mogren, 19, med Husum som moderklubb, men som har fått stora delar av sin hockeyuppfostran i Modo. 

– Jag har bara en bra och positiv bild av min tid i Modo. Jag gick på hockeygymnasiet och tycker att jag fick en chans att utveckla mig där, säger Ronja Mogren som var 14 år då hon debuterade i dåvarande Riksserien för Modo hemma i Fjällräven Center mot Brynäs. En match som Brynäs för övrigt vann med 3-2. 

Landslagsbacken Josefine Holmgren avgjorde med sitt 3-2-mål i tredje perioden. Modos båda mål gjordes av en annan landslagsspelare, Olivia Carlsson.

– Jag var väldigt ung och det var mest kul att få se hur det gick till, men även lära mig av dom som var rutinerade och kunde ligan. Jag spelade i tredjekedjan (tillsammans med Moa Evertsson och Hanna Hållander) och jag fick kanske något byte, men det blev inte så mycket spel för mig. Det var mest för att vara med och se hur det gick till.

Att få en sådan chans som 14-åring, vad betydde det för din fortsatta satsning på hockeyn?
– Klart att det betydde mycket. Jag fick som ett kvitto på att det här var vad jag ville göra och att fortsätter jag jobba, en dag blir det då jag som får spela mer, vara med att avgöra och så vidare.

Fanns redan då drömmar om att få chansen till spel i Damkronorna?
– Ja, så var det. Det har alltid varit en dröm och något jag har velat vara med om. Sedan fick jag efter några år vara med i U18-landslaget och se hur det var där och känna på det, vilket var riktigt kul.


Vad ser du som din största och roliga upplevelse inom hockeyn?
– U18 då vi vann silver i VM. Det var ett häftigt minne och något som inget annat U18-landslag från Sverige gjort tidigare.
– Jag minns att lagsammanhållningen var väldigt bra. Vi alla hade en så bra tillit till varandra. Samma sak med coacherna (Ylva MartinsenMadeleine Östling och Kim Martin Hasson), men framförallt ar det kul att det gick så bra för oss. Det slutade med att vi vann silver och det tycker jag är väldigt stort. 

Ronja Mogren.Foto: Ronnie Rönnkvist

"VILLE SE LITE AV RESTEN AV SVERIGE"

Inför säsongen 2020/21 lämnade Ronja Mogren Modo och hemmet i Husum för att flytta ner till Jönköping och spela för HV71. 

– Jag kände efter gymnasiet att jag ville testa på någonting nytt. Testa ny stad. Komma ut och se lite av resten av Sverige. Även att få utvecklas i en annan stad, nytt lag och helt enkelt ta nya steg.

Varför valde du just HV71?
– Det är en förening jag kan utvecklas och ta nästa steg i. Det var HV71 som stack ut och efter att jag pratat med Joakim Engström kändes det som att spela för HV71 var det jag ville göra.

Tränare Engström är också nöjd så här långt med sitt nyförvärv från Modo.

– Ronja är en snabb spelare som jag sett ta kliv i sin karriär innan hon kom till HV71, berättar han för hockeysverige.se och fortsätter:
– Hon passar in väldigt bra i vårt snabba sätt att spela och forechecka hårt. Tanken var att hon skulle ta några kliv till innan hon tog steget upp i kedjorna, men med skadeläget vi haft har hon fått chansen och verkligen tagit den till min och Riikkas (Sallinen) glädje.
– Det är en rolig spelare att jobba med för hon vet vad hon behöver utveckla och vad hon är här för att bidra med. Hon står ofta på isen och skjuter puckar innan träningen börjar. Ambitionsnivån och viljan är väldigt tydlig. En hockeyknegare som gärna är obekväm för att kunna bli bekväm i alla situationer på isen.

Thea Johansson, Maja Beverin och Mira Markström - tre av HV71:s stora talanger.Thea Johansson, Maja Beverin och Mira Markström - tre av HV71:s stora talanger.Foto: Ronnie Rönnkvist

UTVECKLAS AV ATT SPELA MED STJÄRNORNA

Ronja Mogren trivs också med att bo i Jönköping och spela för HV71.

– Tiden här har varit bra och jag trivs jättebra i laget och i staden. Den är lite större än Ö-vik, men ändå inte för stor.

Du hade en stor roll i Modo under din senaste säsong där, hur ser du på den roll du idag har i HV71?
– HV71 är ett bra lag med många bra spelare. Det gäller att prestera och ta plats. Jag känner också att det är viktigt för mig att ha bra spelare omkring mig, lära mig, ta del av deras sätt spela för att sedan kunna utvecklas av det.

I HV71 får du i vardagen jobba tillsammans med spelare så som Kennedy Marchment, Sidney Morin, Anna Borgqvist, Danielle Stone, Jessica Healy med flera som alla är världsspelare, hur har det här utvecklat dig som spelare?
– Det har betytt jättemycket och är bra spelare. Klart att det är spelare jag ser upp till och som jag kan lära mig väldigt mycket av, vilket är jätteviktigt.

Har du tagit mest lärdom av hur dom jobbar på eller vid sidan av isen?
– Både och. Dom har bra rutiner samtidigt som dom är spelarna som varit med länge och vet hur spelet fungerar.

HV71 har också en rad av unga lovande spelare. Vid sidan av Ronja Mogren är Maja BeverinMira JungåkerMira MarkströmJenna RaunioJenny AntonssonThea Johansson och Elin Svensson alla under 20 år.

– Under säsongen har många av våra toppspelare blivit skadade. Då har fått vi yngre helt enkelt ta mer plats och visa vad vi går för. Jag tycker också att vi visat och utvecklats för varje dag. Samtidigt jobbar Jocke och Riikka mycket på unga spelarnas utveckling. Det har funkat bra, vilket jag tycker synts också.

För några veckor sedan blev 19-åringen från Husum kallad till landslaget av nya förbundskaptenen Ulf Lundberg.

– Klart att det var roligt och ett kvitto på att jag syns och att han ville att jag skulle visa vad jag har att ge där. Det var verkligen kul och något jag såg fram emot.
– Till det tråkiga, jag blev tyvärr sjuk, men det är inte så mycket jag kan göra något åt. Jag får hoppas att jag får en ny chans i framtiden.

Ronja Mogren, som fortfarande är lite förkyld, fick vända hem efter att hon kommit till hotellet på Arlanda.

– Ja, så var det. Otroligt tråkigt såklart, men det är inte så mycket att göra åt i dessa tider.

 


TV: Veckans SHL-lag #10

Matchrapporter: Drömstart när HV 71 vann efter förlängningsdrama Michelle Löwenhielm det stora utropstecknet när HV 71 slog Göteborg HC HV 71 segrare hemma mot AIK

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten