Daniel Ljungman firar sitt första SHL-mål.

Petades från JVM-truppen – skjuter första SHL-målet

Daniel Ljungman togs med i bruttotruppen till JVM men i helgen fick 18-åringen beskedet att han inte får följa med till Kanada.
Då svarade han med att skjuta sitt första SHL-mål i kväll, i första matchen efter petningen, när Linköping vann med 6-3 mot Oskarshamn.

Linköping fick en drömstart på kvällens match mot krislaget Oskarshamn.

Redan efter en dryg minut hade kaptenen Jonas Junland skickat in 1-0 till hemmalaget.
Henrik Törnqvist satte sedan 2-0 sex minuter in i matchen och mindre än en minut senare kom även 3-0 till LHC.

Målskytt då var 18-årige centern Daniel Ljungman som precis petades från JVM-truppen.

Den Dallas Stars-draftade talangen togs ut till bruttotruppen till JVM men i helgen meddelade Juniorkronorna att Ljungman inte tas ut i den slutgiltiga truppen och han tvingades därför åka hem till Linköping igen.

I kväll spelade han sin första match efter beskedet och svarade då med att sätta sitt första SHL-mål i karriären.

BACKEN SATTE FÖRSTA SHL-MÅLET I 88:E MATCHEN

Centern snappade upp en felpassning av Oskarshamn precis i slottet och fick sedan in pucken mellan benen på Joe Cannata som sedan byttes ut in kom i stället Tex Williamsson mellan stolparna för Oskarshamn.

Det hjälpte dock föga då Linköping satte 4-0 senare i den första perioden då Simon Lundmark fick skjuta sitt första SHL-mål i karriärens 88:e SHL-match.

Efter Linköpings starka första period klättrade Oskarshamn tillbaka och reducerade tre gånger om. De skapade rejäl spänning i matchen när Nick Olesen, inlånad från Södertälje, sköt sitt första SHL-mål i karriären i sin första match i Oskarshamnströjan.

Därefter kunde Linköping dock punktera matchen genom att sätta två mål för att gå upp till 6-3 vilket även blev slutresultatet.
IK Oskarshamn har nu tio raka förluster i SHL medan Linköping kliver upp på slutspelsplats efter kvällens vinst.

TV: Möt Lucas Raymond inför JVM