Johan Rosén är imponerad av vad brorsonen Isak Rosén har mäktat med i SHL.
Foto: Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist
SHL

"Det är inte många som har den delen i spelet"

17-årige Isak Rosén har visat framfötterna i SHL senaste tiden. En som har koll på leksingens framfart är hans farbror, den tidigare SHL-profilen Johan Rosén. För hockeysverige.se delger han sin syn på den unge forwardens framfart.
– Han har alltid haft det här drivet, säger Johan Rosén om den kanske främsta anledningen till ynglingens genombrott. 

Isak Rosén, 17, har hyllats stort av Leksands tränare Björn Hellkvist. Då skador och sjukdomar duggat tätt i laget har junioren fått gott om speltid i SHL. I senaste matchen mot Skellefteå svarade han dessutom för sin första poäng då han spelade fram Oskar Lang till ett av lagets mål.

Rosén är en skaplig hockeysläkt. Förutom Isaks pappa Roger har vi även farbröderna Johan, som spelat i Luleå och Leksand, och Pål som spelat i bland annat Arboga. Givetvis blir det då en hel del hockeysnack under jularna hos familjen Rosén. 

– Det blir rätt mycket (skratt). Jag skulle säga att det är dom tre bröderna som gillar hockey mest, men det finns några fler i släkten som också gör det. Sedan är det många som inte alls är lika intresserade. Det är en blandning, har Isak Rosén tidigare berättat i en intervju med hockeysverige.se där han också berättade om SHL-debuten förra säsongen.

Det var i SHL:s näst sista omgång möttes Örebro och Leksand. I förstafemman tillsammans med Marek Hrivík och Andreé Hult spelade även 16-årig debutanten, Isak Rosén. 

– Den dagen var lite sjuk faktiskt, skrattade Isak Rosén och fortsatte:
– Det var inget jag hade förväntat mig, men verkligen jättekul. Jag fick reda på dagen innan att jag kanske skulle åka med. Matchdagen skulle jag åka ner till samling och där skulle vi se om jag skulle vara med.
– Innan träningen fick jag reda på att jag skulle åka med. Det här var dessutom första träningen med A-laget så bara den var ganska nervös.

Leksandstalangen var med facit i hand ganska nöjd med sin insats i debuten. 

– Jag tyckte det gick helt okej ändå. Jag fick jättemycket speltid och allt sådant, men samtidigt kan man inte förvänta sig så mycket då det var första matchen.

Isak Rosén i SHL-debuten.Isak Rosén i SHL-debuten.Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

"ALLTID HAFT EN KLUBBA ELLER RACKET I HANDEN" 

Johan Rosén var med och vann SM-guld med Luleå 1996. I dag jobbar han inom Moras juniorverksamhet, men han har också följt sin brorsons framfart i Leksand och är imponerad över hans driv och framfart.

– ”Onkel” som jag är har jag under åren tittat på några av hans matcher här och där, berättar Johan Rosén och fortsätter:
– Nu ska jag inte säga att jag har följt honom jättemycket, men jag har tittat på några matcher varje år. Framför allt har jag följt honom runt omkring. Så fort vi haft en familjesammankomst har han i princip alltid haft en klubba eller racket i handen. Han vill vara igång med boll hela tiden.

Har det blivit mycket hockeysnack under åren på era familjemiddagar?
– Jag tycker att det varit ganska lugnt ändå även om vi är en riktigt hockeyfamilj, skrattar Johan Rosén och fortsätter:
– Självklart har det ändå blivit en del eftersom både min grabb (Elias), Isak och hans bror Gabriel spelat hockey är ganska jämnåriga.

En av Isak Roséns styrkor vid sidan av isen är hans driv, något som den förre Leksandsspelaren skriver under på.
  
– Hemma hos oss då det var jul var grabbarna nere i källaren och spelade landhockey. Det var full fart. Samma sak var det då dom var hemma hos Roger. Samma sak är det med skottrampen på baksidan där han stått och nött mycket senaste åren. Han har alltid haft det här drivet.

Du som juniortränare, upplever du att han har drivet för att ta honom riktigt långt?
– Ja, självklart. Sedan har han grymma ”skills”, framför allt spelförståelsen vilket man sett då han spelat och fått lite mer istid i matcherna med Leksand i SHL.
– Just det här att veta vad han ska göra både offensivt och defensivt. Att han tar ett stort ansvar där och vet hur han ska spela. Det är inte många som har den delen i spelet, både den offensiva och defensiva biten.

Vilka ”skills” sticker ut lite extra hos honom?
– Det största ”skillset” skulle jag säga nästan är spelsinnet. Man såg det bland annat i senaste matchen mot Skellefteå då han lade fram ett pass till (Oskar) Lang som gjorde mål.
- Han gick in, tappade pucken lite grann, men hade ändå koll på läget och kunde lägga en liten ”flippmacka” mellan två Skellefteå-spelare. Just det här att Isak har ett bra spelhuvud och kan hitta kompisarna tycker jag sticker upp lite extra.

"STEPPADE UPP FARTMÄSSIGT"

Isak Rosén har spelat åtta matcher i SHL och svarat för en assist den här säsongen. I J20 har han på tolv matcher svarat för sju mål och totalt tolv poäng. Det har även blivit en match i J18 för 17-åringen. Där svarade han för två mål och totalt fyra poäng. 

– Det har varit en konstig säsong för honom precis som för alla andra juniorer i Sverige. Den har varit lite sönderhackat.
– Isak gjorde det jättebra i Leksands J20 förra säsongen. Jag såg honom bland annat då han var upp hit och mötte oss i Mora. Jag tror vi vann den matchen, men hade hans lagkompisar gjort några mål på alla passningar dom fick…
– Den här säsongen har han inte fått till poängskörden lika bra och det hänger såklart lite på omgivningen han spelat med. Nu försvann (Nils) Åman, (Emil) Heineman och dom här pojkarna. Dom andra killarna har inte ännu steppat upp på samma sätt som dom gjorde.
– När jag var och tittade på TV-puckuttagningen för 03:orna för några år sedan åkte han och (Arvid) Eljas åkte runt och gjorde det jättebra, men farten fanns inte riktigt där. Förra säsongen steppade Isak upp fartmässigt. Sedan tycker jag att han den här säsongen tagit det steg ytterligare, att han fått upp farten i allt det han gör. Det är superkul att se.

Upplever du att han nu har tempot i sig för att spela i SHL?
– Ja, precis. Sedan är han fortfarande lite lätt i vissa lägen, men just speeden finns där.
– Han hade en aktion mot Växjö där han körde ett race i mittzon och då syntes det att han har farten. Sedan vet vi att han kommer lägga på sig ytterligare kilo, få ytterligare speed, balans och kraft mot vad han har nu. Isak är spännande spelare.

Är du överraskad att han gått så bra i SHL redan nu?
– Både och. Vi satt och åt middag tillsammans för någon vecka sedan. När jag då såg honom blev man lite överraskad, skrattar Johan Rosén och fortsätter:
– När jag ser honom på isen och är medveten om det spelet han har i sig syns det att han klarar av det. Nu gäller det att han får lite mer kött på benen och kunna träna bra i dom här tiderna som är just nu. Nu då han kommit upp i A-laget får man inte får glömma bort att han även måste träna. 

Isak Rosén och juniorkollegan Erik Hedlund.Isak Rosén och juniorkollegan Erik Hedlund.Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

"FÖR MYCKET HYSTERI KRING DRAFTEN"

Leksands tränare, Björn Hellkvist, låter Isak Rosén få mycket istid. Givetvis mycket beroende på att skadeläget i laget är ganska tufft för tillfället. Att han får spela mycket tror Johan Rosén bara är bra för 17-åringens utveckling.  

– Det är självklart positivt och inga konstigheter. Det gäller att killarna är mogna när dom ska upp vilket jag tycker att Isak är som person. Att han kan ta till sig, men också, som jag sa, inte glömma bort träningsbiten vid sidan av.

Isak Rosén kan draftas nästa sommar, hur mycket tror du han tänker på det hur viktig är just draften för våra unga spelare?
– Det är väl någonting grabbarna strävar efter, men jag tror inte att han reflekterar över den biten på det sättet. Han är här och nu och vill göra så bra ifrån sig som möjligt oavsett om det är J18-, J20- eller A-lag.
– Fortsätter han göra det så kommer dom andra bitarna komma också. Samtidigt tycker jag att det kan det bli lite för mycket hysteri kring draften. 


TV: Lucas Raymond redo att axla en ledande roll i JVM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten