Joakim Andersson avslutar karriären.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Tidigare NHL-svensken lägger av – 31 år gammal

ANNONS

Joakim Andersson avslutar hockeykarriären. 
Det berättar den 31-årige centern för Bohuslänningen.
– Det känns ganska skönt att ha tagit beslutet, säger den tidigare NHL-spelaren. 

I våras tvingades Joakim Andersson lämna HV71 efter två säsonger i Jönköpingsklubben. 

Nu står det också klart att HV71 blir Anderssons sista klubb i karriären. 

31-åringen lägger nämligen skridskorna på hyllan. 

– Jag är jätteglad för min karriär och att jag har fått vara med om att uppleva flera drömmar som jag haft sedan jag var liten. Jag är jätteglad över vad jag har fått göra, säger Joakim Andersson till Bohuslänningen

SPELADE ÖVER 200 NHL-MATCHER I DETROIT

Efter tiden i HV71 var centern egentligen klar för spel i finska KooKoo men övergången sprack efter att Munkedalskillen inte klarat läkarundersökningen. Efter det har Andersson inte hittat någon ny klubb och han avslutar därmed karriären. 

Under sin karriär blev spelade Joakim Andersson 253 SHL-matcher för Frölunda, Örebro och HV71. Centern spenderade även fem säsonger i NHL med Detroit Red Wings där det blev 205 matcher och 36 poäng, 

Centern spelade även två JVM samt gjorde en landskamp för Tre Kronor under karriären. 

Nu är det oklart vad som väntar för 31-åringen men enligt honom själv är tanken inte att återvända till hockeyn i en annan roll direkt. 

– Jag tror faktiskt att jag kommer testa på att göra något annat. Man har levt i det här så länge nu så det hade varit kul att göra något annat ett tag. Men jag kan absolut tänka mig att hoppa in i hockeyn igen i framtiden. Men, som sagt, det är inga beslut tagna, säger Andersson till Bohuslänningen. 

Den här artikeln handlar om: