Nizze Landén
Bildbyrån
Junior-VM 2021

Ännu en från Juniorkronornas stab smittad

ANNONS
Här är nästa käftsmäll för Juniorkronorna: Målvaktstränaren Nizze Landén har också fått coronaviruset.

–  Vi har en dialog med det Internationella förbundet och kommer nu att uppdatera dem kring vår situation för att se vilka alternativ vi har, säger generalsekreterare Johan Stark.

Fyra spelare har redan lämnat återbud. Nu har också en fjärde ledare testat positivt för covid-19. Målvaktstränaren Nizze Landén är också smittad av viruset, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

– Först och främst är det ett otroligt tråkigt besked att få. Rent fysiskt mår jag bra och har inga symptom så det var inget resultat jag väntade mig. Jag har varit isolerad sedan jag fick svar på snabbtestet och får landa i det här beskedet nu, säger han.

Sverige befinner sig nu i en ordentlig kris. Sedan tidigare har man kallat in Småkronornas förbundskapten Anders Eriksén för att stötta upp ledarstaben, men det är ytterst osäkert huruvida han får följa med till Kanada eller inte. Förbundets generalsekreterare Johan Stark understryker det tuffa läget man har.

– Vi hade ett akut behov av att komplettera vår ledarstab redan innan detta besked så vi befinner oss i ett allvarligt läge sett till de regler som är uppsatta för turneringen. Vi har en dialog med det Internationella förbundet och kommer nu att uppdatera dem kring vår situation för att se vilka alternativ vi har. Det blir tydligt för alla att vi befinner oss i ett väldigt tufft läge utifrån vår möjlighet att kunna kalla in nya ledare, säger han.


TV: Möt Lucas Raymond inför JVM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games