Alexander Sahlin
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Från förstaval till utlånad: "Finns ingen prestige i det här"

Han har Brynäs IF som moderklubb, men spelade även för Strömsbro IF under sina pojkår. Nu är Alexander Sahlin tillbaka i hemstaden för spel med klubben han fick delar av sin hockeyfostran i.

– Jag har träffat sportchefen "Gnidan" på somrarna, och han har tjatat lite, säger Sahlin till hockeysverige.se.

Alexander Sahlin har, förutom under den skadefyllda säsongen för tre år sedan, varit Södertäljes förstemålvakt sedan han kom till klubben 2015/2016. Efter att ha fört upp klubben till HockeyAllsvenskan igen har han och SSK haft ett speciellt band till varandra.

Men den här hösten har inte varit som den brukar vara för någon - däribland Alexander Sahlin. Han har tvingats byta ut sin roll som förstemålvakt mot en roll som backupmålvakt till Ottawalånet Filip Gustavsson, som ju gjort succé under sina månader i klubben. För att få igång matchtempot igen bestämde sig Sahlin för att han ville lånas ut.

Klubbadress de kommande veckorna blir nu Strömsbro IF i HockeyEttan. En speciell klubb för målvakten.

– Det ska bli riktigt roligt eftersom jag spelade med dem när jag var yngre. Det är klart att det spelade in i mitt beslut, eftersom jag känner många där och har hela familjen hemma i Gävle. Det ska bli riktigt kul att spela i den klubb som jag halvt fostrats i, säger Alexander Sahlin till hockeysverige.se.

"FINNS INGEN PRESTIGE I DET HÄR"

Förutom en säsong i Valbo, 2012/2013, blir det här första gången som 29-åringen spelar hemma i Gävle på seniornivå. Sedan han lämnade Brynäs för tio år sedan har Alexander Sahlin spelat för Leksand, Almtuna, Borlänge, Lindlöven - och framför allt för Södertälje. Men efter att bara ha representerat SSK sedan 2015 tog han själv upp med klubbledningen att han behövde speltid - och gärna lånades ut.

– Jag lyfte det med målvaktstränaren och han lyfte det med Micke (Samuelsson, sportchef) och frågade om det var okej för dem, och de sa att det var självklart och att de tyckte det var en bra idé. Även om det var jag som tog upp det just i det här fallet tror jag Södertälje kände samma sak.

Alexander Sahlin.Alexander Sahlin.Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Du har varit förstemålvakt i så många år, och nu behöver du lånas ut för att få speltid. Känns det jobbigt?

– Alltså, det är ett sjukt speciellt år. Det vet alla. "Fille" (Filip Gustavsson) har varit fantastisk och hjälpt SSK som klubb en del del. Så för min del finns det ingen prestige i det här - jag är bara glad att det gått så bra för laget och klubben. Jag är ganska prestigelös. 

Det kanske till och med blir lättare av att du varit i SSK så längre, snarare än tvärtom?

– Så kan det mycket väl vara. Jag har blivit förälskad i Södertälje, de har gjort så mycket för mig. Det enda jag vill egentligen är att det ska gå bra för SSK. Jag kommer sätta dem framför mig själv i alla lägen.

"VAR LITE TUFFT I BÖRJAN"

Men även om Alexander Sahlin är prestigelös ut i fingerspetsarna kan han inte göra annat än konstatera att situationen som "bänknötare" har varit speciellt. Senast han spelade var den 27 oktober.

– Ja, det har varit lite annorlunda, säger burväktaren med ett skratt och fortsätter:

– Jag har oftast haft ett stort ansvar och fått spela mycket. Men nu är läget som det är. HockeyAllsvenskan har haft förmånen att kunna låna in spelare från NHL och AHL, och det har gjort ligan riktigt bra och rolig att kolla på. Men det är klart att det är lite speciellt att inte kunna spela och bidra till laget på det sättet.

Har det satt sig mentalt på något sätt?

– (Tystnad) Jag vet inte riktigt. Det var en bra fråga av dig. Det var lite tufft i början. Men sen när det gått så pass lång tid som det gjort så försöker man bara tränare på och köra så hårt man kan varje dag. Spelar du vet mycket går det inte att köra lika hårt vid sidan om. Nu har det varit tvärtom, så då har jag kunnat fokusera mer på träningsbiten i stället.

– Men just det här med det mentala...det är lite därför jag vill komma till Strömsbro och komma igång med matcherna igen. Jag vill komma in i matchrutinerna och känna den känslan igen också. Det var ett tag sedan sist.

"GNIDAN HAR TJATAT LITE"

Tanken är att Alexander Sahlin ska matchas igång, så att han ska vara redo för spel i Södertälje när Filip Gustavsson (förmodligen) lämnar laget inom kort. Strömsbro spelar sin sista match innan juluppehållet den 20 december, och därefter är det i alla fall nu sagt att han ska vända tillbaka till kringelstaden igen.

– Man ska väl aldrig säga aldrig, men jag tror inte det blir spel i Strömsbro längre än så. Tiden får väl utvisa, men förmodligen kommer jag tillbaka till SSK den 20:e.

Alexander Sahlin.Alexander Sahlin.Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Har det funnits någon tanke, eller något sug, efter att spela hockey hemma i Gävle igen?

– Både och. Fan, karriären går så snabbt. Jag är inne på mitt sjätte år i Södertälje men jag har inte riktigt hunnit tänka på det där. Jag har träffat "Gnidan" (sportchefen Johan Wennberg) på somrarna och då har han väl tjatat lite på att jag ska spela där. Då är det klart att tanken har kommit upp, att när det väl är dags och jag känner att jag vill flytta hem, då kommer Strömsbro ligga nära till hands. 

– Men jag har inte tänkt speciellt mycket i de banorna, om jag ska vara ärlig. Jag har snarare tänkt att jag vill spela i Södertälje så länge jag kan.

Då får vi anta att "Gnidan" är nöjd nu då.

– Haha, ja jag hoppas det. Man får väl tro det i alla fall. Men det är en rolig grej för båda. Det ska bli jäkligt roligt att få komma hem och spela. Jag ser fram emot att få matchträning och komma in i den bubblan igen. Det ska bli fruktansvärt roligt.


TV: Veckans SHL-lag #9

Matchrapporter: Västervik vände underläge och vann Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Tingsryd Segerraden förlängd för Östersunds IK – besegrade Strömsbro Efter åtta förluster i rad – äntligen är sviten bruten för SSK Formstarkt Hudiksvall Hockey tog ännu en seger

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten