Tyler Morley fick matchstraff i tredje periodens första sekunder.

Får matchstraff – direkt vid nedsläpp

Den tredje perioden hade knappt ens börjat när Skellefteås kanadensare Tyler Morley fick matchstraff.
Direkt vid första tekningen satte han nämligen upp klubban i ansiktet på Brynäskaptenen Anton Rödin och visades ut 5+20.

Skellefteå var i förarsätet efter två spelade perioder då man ledde med 3-2 mot Brynäs.

Då såg Tyler Morley direkt till att ställa till det för sitt lag i början av den tredje perioden.

Direkt vid nedsläpp för den tredje perioden delade kanadensaren ut en crosschecking i ansiktet på Brynäskaptenen Anton Rödin. Domarna tvekade inte utan dömde ut ett matchstraff på Morley redan i de första sekunderna av den tredje perioden.

Brynäs fick alltså inleda slutperioden med att spela powerplay i fem minuter.
Det blev dock inte alls lyckat för Gävlelaget utan i stället var det endast Skellefteå som lyckades göra mål under de fem minuterna.

Jesper Frödén var nämligen uppe i anfallszon tillsammans med Oscar Möller och då kunde Frödén skicka in sitt elfte mål för säsongen vilket innebar 4-2 i matchen.

Brynäs lyckades knappt skapa heta chanser alls under sitt långa powerplay men sedan har Brynäs kommit tillbaka.

Först reducerade Patrik Berglund till 4-3 och sedan kunde Tomi Sallinen kvittera till 4-4 i mitten av den tredje perioden för att skapa dramatik inför slutet av matchen.

Det blev sedan förlängning efter att ställningen var 5-5 efter full tid. I förlängningen kunde sedan Jesper Frödén sätta sitt andra mål i matchen för att avgöra och skicka bonuspoängen till Skellefteå.

TV: Veckans SHL-lag #8