Emil Johansson.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
SHL

”Det är ett lotteri – verkar inte finnas någon konsekvens i besluten”

ANNONS

Emil Johansson stängdes av i två matcher för en crosschecking. 
När han nu har tjänat av sitt straff passar han på att rikta stor kritik mot disciplinnämnden.
– Jag tycker att det här är ett lotteri, säger HV-backen till Jönköpings-Posten

I slutet av förra veckan meddelade disciplinnämnden att tre SHL-spelare stängdes av för förseelser på isen under lördagens matcher. 

En av dem var HV71:s Emil Johansson som crosscheckade Färjestads Albert Johansson mot halsen och disciplinnämnden dömde Johansson till två matchers avstängning. 

Nu har han tjänat av sitt straff och kommer att spela igen när HV71 ställs mot Skellefteå i morgon. 
Då passar han på att rikta kritik mot disciplinnämndens bedömningar. 

– Jag tycker att det här är ett lotteri. Det verkar inte finnas någon konsekvens i de här besluten. Spelare stängs i ena stunden av för en förseelse med andra frias helt. Tyvärr verkar det finnas olika bedömningar vilket jag tycker är konstigt, säger HV-backen till Jönköpings-Posten

”SVIDER FORTFARANDE LITE”

Den 24-årige smålänningen har tvingats sitta på läktaren i två raka matcher och menar att den crosschecking han delade ut inte var så farlig att han skulle tvingats stå över spel så länge. 

– Nu kan jag lägga det här bakom mig, men det svider fortfarande lite. Jag tycker först och främst att två minuters utvisning räckte. Möjligtvis att man plockat av mig för resten av matchen, men att spä på med ytterligare två matchers avstängning speglar inte alls vad som hände, säger den Åsedafostrade backen. 


TV: Throwback – Jonathan Dahlén draftad av Ottawa 2016

Den här artikeln handlar om: