Sök
Joel Persson är glad över att vara hemma igen.
Foto: Jonas Ljungdahl / Bildbyrån
SHL

”Med facit i hand känns det väldigt bra att sitta på det kontraktet”

Efter två framgångsrika år med Växjö valde Joel Persson att testa lyckan i NHL i fjol. Sejouren blev dock bara ettårig och inför årets säsong tog han beslutet att komma hem till Småland igen. I SHL har 26-åringen fortsatt där han avslutade och inlett säsongen strålande.
– Jag tycker verkligen att det är riktigt kul att spela hockey i Växjö, säger han till Hockeysverige.se

Joel Perssons hockeyresa från division ett till NHL på bara tre år känner de flesta till vid det här laget. Fjolårssäsongen, som startade i Edmonton Oilers, blev dock inte riktigt som han hade tänkt sig. Trots det ser han positivt på saker och ting.

– Jag åkte på en skada på försäsongen och en efter fem matcher i grundserien som satte lite käppar i hjulet. Jag missade flera försäsongsmatcher och hann bara spela två stycken innan det var rätt in i NHL-premiären, vilket inte är den lättaste uppgiften.

– Men sådant tillhör branschen. Jag hade flytet när jag kom till Växjö att Ben Youds skadade sig. Det är som det är liksom. 

Joel Persson i Oilers.Joel Persson i Oilers.Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

I Oilers blev det totalt 13 matcher och för deras farmarlag Barkersfield Condors landade siffran på 27. Vid trade deadline visade det sig att han skickades till Anaheim Ducks och deras farmarlag, San Diego Gulls. 

– Jag visste att agenterna tittade på en annan möjlighet för mig. Sedan så kom den väldigt, väldigt sent. Någon timme efter deadline och jag fick inte reda på det förrän alla papper var klara. 

– Samtidigt var det ett lyft för mig, tycker jag. Spelmässigt spelade jag nog min bästa hockey, i alla fall AHL-mässigt. Ett bättre lag med mer spelande hockey, likt det jag varit van med. Sedan blev det inga poäng men jag hade väl plus fem eller något på sju matcher och det är väl ett tecken på att jag spelade bra nog trots att det inte blev några poäng.

"TRIVS SJUKT BRA"

Strax efter flytten pausades säsongen och det fördes en dialog om att förlänga kontraktet. Saker och ting drog dock ut på tiden på grund av det rådande världsläget och med osäkerheten kring uppskjutna säsonger, som fortfarande inte startat, blev det inget fortsatt spel i Anaheims organisation. 

Persson kände också att han ville spela hockey främst för att det är roligt och valet av Växjö var då enkelt. Ett beslut han knappast ångar idag. 

– Det är kul, jag trivs sjukt bra. Jag tycker verkligen att det är riktigt kul att spela hockey i Växjö.

– Med facit i hand känns det väldigt bra att sitta på det kontraktet som man gör idag.  

Foto: Ola Westerberg / Bildbyrån

Ett treårsavtal skrevs på med Växjö och Persson har visserligen inte gett upp tanken på en andra sväng till NHL, men säger att det verkligen ska kännas rätt om det skulle bli aktuellt att dra igen.

Hur ser du på året där borta?

– Väldigt lärorikt, absolut inget som jag hade velat ha ogjort. Man vet aldrig om en chans kommer igen men då vet man vad som skulle vänta. 

Vad har du tagit med dig i spelet därifrån hem till SHL?

– Spelet är mer annorlunda här hemma. Ofta är det mer tid i de flesta situationerna men jag tycker att jag spelar lite enklare. Samtidigt är det en balansgång när du ska spela enkelt och när du ska vara kreativ. 

"BÄTTRE STÄM DE SENASTE MATCHERNA"

Om det blev snålt med poäng i San Diego så har det varit tvärtom under under inledningen i SHL. Med 15 poäng på 16 matcher delar han ledningen i backarnas poängliga (Nolan Zajac har gjort fler mål) och på de två senaste matcherna har det blivit tre poäng. 

– Första sju, åtta matcherna var ganska tungt poängmässigt. Jag spelade ändå ganska okej tycker jag men sedan har jag haft lite bättre stäm de senaste matcherna. Det är skönt.

Upp i delad topp i backarnas poängliga. Hur ser du på det?

– Det är bara en ren bonus, såklart. Men det är klart att man alltid vill vara med och bidra och det är kul att göra poäng.

Han erkänner även att han spelar mycket på ren glädje av att bara vara hemma igen, i klubben som ligger honom extra varmt om hjärtat. 

– Det var de som gav mig min stora chans att spela hockey på heltid och bli proffs så det är klart att de betyder mycket.

Om han är bättre än någonsin låter han däremot vara osagt.

– Svårt att säga, det handlar mycket om stäm och komma in i perioder och så. Jag vet inte, det får andra avgöra. Det inget jag skulle vilja säga själv. Det känns bra och laget tuffar på, det är det viktiga.

Persson har varit het den senaste tiden.Persson har varit het den senaste tiden.Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

Växjö har, precis som Persson, hittat formen med fyra segrar på de fem senaste matcherna och ligger för tillfället på en fjärdeplats i tabellen.

Hur ser du på era chanser att gå hela vägen i år?

– De finns där. Jag tycker att vi har väldigt många ingredienser i laget. Vi har vunnit en del matcher när vi inte har spelat på topp och det är väl en styrka som bra lag brukar ha. Vi har ett bra grundspel att luta oss tillbaka på och det gör att vi har varit med i nästan alla matcher.

I dag väntar Djurgården på bortaplan.

– Vi vet om att Djurgården är ett starkt hemmalag även om de nu inte har Järnkaminerna i ryggen. Man har ändå en trygghet på hemmaplan, det vet vi själva. Vi ska gå ut och ta tag i taktpinnen och visa att det är vi som ska styra händelserna.

Blir det kanske en kasse i dag? Det har ju bara blivit ett mål i år.

– Vi får väl se, haha. Själv tror jag väl mer på assist men man kanske kan skoja till det med ett mål en gång.

Matchrapporter: Växjö svenska mästare i ishockey efter seger mot Rögle Växjö vann på nytt mot Rögle Rögle vann – reducerar matchserien mot Växjö Växjö vann på nytt mot Rögle Bra start för Växjö efter seger mot Rögle i första matchen

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten