Sök
Marcus Sörensen ska nu återvända till San Jose efter tiden i Vita Hästen.
Foto: Bildbyrån/USA TODAY Sports
Intervju

”Hade självklart velat spela för Djurgården”

Efter att ha dominerat i Hockeyallsvenskan lämnar nu Marcus Sörensen Vita Hästen och återvänder till San Jose Sharks. 
För hockeysverige.se berättar 28-åringen nu att han egentligen hellre hade blivit utlånad till Djurgården i stället för Hockeyallsvenskan.
– Det hade varit jättekul att få komma hem till Djurgården och ge tillbaka lite till dom, säger Sörensen. 

Marcus Sörensen har så här långt varit Hockeyallsvenskans poängstarkaste spelare. Med elva mål och totalt 24 poäng på 14 matcher toppar han poängligan tre poäng före BIK Karlskogas Gustaf Thorell. När Vita Hästen ikväll möter Tingsryd finns inte längre Sörensen med i laget då kontraktet gått ut med Norrköpingsklubben och han blivit kallad till tjänstgöring i sin NHL-klubb, San José Sharks.

När hockeysverige.se får en intervju med Marcus Sörensen är han på väg upp mot Södertäljetrakten där han bor. Han berättar att han ser tillbaka på tiden i Vita Hästen med glädje. 

– Tiden där har varit lärorik och det har varit nyttigt att spela matcher. Senaste matchen innan var i mitten på mars så det är främst just matchdelen som varit nyttig för mig. Att komma in i det med tajming och allt vad det innebär, berättar Marcus Sörensen som är mycket glad över bemötandet från klubben.
– Vita Hästen har tagit hand om mig jättebra och behandlat mig väl. Det har inte varit några problem alls från dag ett. Allt har flutit på jättebra. Jag är jättenöjd och tacksam. 

FICK SPELA MOT BARNDOMSKOMPISEN

Du nämner själv värdet av att få spela hockey igen, kan du utveckla det och vad det betyder för dig framåt?
– Vi får se i vinter vad det gett mig att spela dom här en och en halv månaderna. Att inte spela hockey på så många månader och sedan komma över dit, det blir som att komma tillbaka efter en långtidsskada. Då skulle det bli tuffare att komma in i allt snabbare.
– Jag hoppas att då jag kommer dit kan gasa på från första dagen. Vi får, som sagt var, se i vinter, men här och nu tror jag att det varit ett bra val. 

Om du blickar tillbaka på din korta tid i Vita Hästen, vilket är ditt starkaste minne från den?
– Oj… Mitt starkaste minne är att få komma dit, träna hårt varje dag och spela matcher med ett lag. Det är också vad som är kul och anledningen till att jag spelar hockey.
– Det är en lagsport och då är det inte kul att sitta hemma, träna själv och sådana saker. Det är också vad jag tar med mig. Att dessutom få spela med (Emil) Lundberg igen var jättekul.
– Om jag ska lyfta fram någon match är det då vi mötte Modo hemma (vinst 7-0) då jag fick spela mot en av mina närmsta barndomsvänner, Patrik Karlkvist

Senast Marcus Sörensen spelade i Hockeyallsvenskan var med Djurgården säsongen 2013/14 och han är imponerad över vilken hög nivå ligan håller idag. 

– Nivå är bra även om det är lite annorlunda mot vad jag är van vid. Många lag i svensk hockey inriktar sig lite mer på försvarsspel, styrspel och lite sådana saker. Det har jag inte riktigt spelat under senaste fyra säsongerna. Det blev en omställning i sig.
– Det är jätteskickliga spelare i hela ligan och jag tror att gapet mellan SHL och Hockeyallsvenskan är väldigt litet. Många som spelar i Hockeyallsvenskan skulle även kunna spela i SHL. 

Marcus Sörensen hade gärna återvänt till Djurgården. Marcus Sörensen hade gärna återvänt till Djurgården. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

”HADE VARIT JÄTTEKUL ATT KOMMA HEM TILL DIF”

28-åringen är också lite besviken över att han och övriga svenska NHL-spelare inte kunde få möjligheten att inleda säsongen i SHL. 

– Ja, jag tycker det är tråkigt. Jag vill såklart spela på en så hög nivå som möjligt. Sedan hade jag självklart velat spela för Djurgården i den ålder jag är i nu.
– Jag tycker själv att jag är i en bra ålder och kan leverera samtidigt som det är en bra tid i min karriär. Det hade varit jättekul att få komma hem till Djurgården och ge tillbaka lite till dom. 

Marcus Sörensen svarade senaste säsongen för sju mål och totalt 18 poäng på 66 matcher för San José i NHL. En säsong han själv inte är riktigt nöjd med. 

– Min säsong var lite upp och ner precis som lagets. Det var inte någon jättesäsong från lagets sida, men det var som det var. För mig är glömt och jag har redan påbörjat en ny säsong även om den inte är påbörjad där borta.
– Jag tittar bara framåt och förhoppningsvis kan väldigt långt med det lag vi har idag. 

Vilka förväntningar har du på din egen och lagets säsong?
– Mitt personliga mål är att få vinna Stanley Cup. Det går hand i hand med lagets. Vi har ett väldigt bra lag. Jag tror att den här sommaren varit nyttig för många i laget för att komma med en stor revanschlust inför nästa säsong.
– Jag tror vi har goda chanser att gå långt. En bra start kommer att bli viktig. 

När åker du över till USA igen?
– Så fort jag får besked om vilket datum som gäller för campen vet jag när jag kommer åka över. Just nu är det inte klart. 


TV: Så hamnade Fabian Zetterlund i AIK

Matchrapporter: Vita Hästen avgjorde tät match mot Kristianstad i tredje perioden Djurgården slog Frölunda efter Alexander Holtz dubbel Målfest för Tingsryd borta mot Vita Hästen

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten