Lukasjenko och Putin.
Bildbyrån
Hockey-VM

IIHF-toppen förnekar VM-flytten

ANNONS
Igår kom uppgifter som sade att VM flyttas från Minsk till Moskva. Felaktigt, menar IIHF:s vicepresident Kalervo Kummela.

– Det skulle vara absurt om Ryssland tog över de vitryska matcherna, säger han till finska MTV.

Det var The Hockey News Ryan Kennedy som igår skrev att IIHF bestämt sig för att plocka bort Belarus som ett av de två värdländerna för VM och flytta Minsk-matcherna till Moskva.

Det stämmer inte, säger vicepresidenten på det internationella ishockeyförbundet. Kalervo Kummela säger till finska MTV att IIHF:s styrelse inte ens diskuterat en sådan flytt, och lyfter framför allt fram Rysslands kritiska COVID-situation som en anledning till varför Moskva inte är aktuell som värdstad. En annan anledning som gör flytten osannolik är att den ryska regeringen är den enda som stödjer den vitryska diktatorn Aleksandr Lukasjenko.

– Det skulle vara absurt om Ryssland tog över de vitryska matcherna, säger Kummela.

The Hockey NEws Ryan Kennedy uppgav att IIHF-basen Rene Fasel höll  på att flyga till Ryssland för att träffa Vladislav Tretiak, som är ordförande för det ryska hockeyförbundet, för att diskutera möjligheten att arrangera VM i Moskva. Men enligt Kalervo Kummela är Tretiak inte ens i Ryssland - utan i Zürich i Schweiz.


TV: Veckans SHL-lag #6

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL