Sök
Robin Kovacs
Bildbyrån
SHL

Så förklarar Robin Kovacs sin målsuccé

Han är SHL:s kanske hetaste spelare och vräker in mål. För hockeysverige.se berättar Robin Kovacs om sin stekheta form - och vad hjälpen från en mental tränare betytt.

– Jag har haft det lite struligt vid sidan av isen, så jag kände att jag behövde få hjälp, säger han till hockeysverige.se.

De första åtta matcherna: noll mål och bara två besök i poängprotokollet över huvud taget.

De sex senaste matcherna: Sex mål och en assist.

Robin Kovács har gått från iskall till glödhet, och har nu blivit precis den spelare Örebro hoppades att de hade värvat när de "snodde" honom från Luleå.

– Ja, och ser man spelet i helhet så är han mer involverad. Mer inne i dueller och går mer på insida. Det var för mycket på utsidan innan. Nu är han där vi vill ha honom, sade Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda igår.

"HJÄLPT MIG HITTA GODA VANOR"

Men hur förklarar Robin Kovacs själv sin hejdundrade målform? Han menar att det finns flera anledningar till de senaste veckornas succé.

– Mycket handlar om att man är inne i ett flow, helt enkelt. Sen har jag jobbat mycket mentalt, med en mental tränare, som hjälpt mig att hitta goda vanor och göra samma sak dag ut och dag in, säger han till hockeysverige.se och fortsätter:

– Jag har varit någon som passat lite för mycket också. Jag har kommit till bra lägen men spelat bort för mycket. Jag har tänkt att jag ska försöka skjuta mer, och det har jag gjort.

Robin KovacsRobin KovacsBildbyrån

Statistiken ger honom rätt. Ser vi till skott på mål hade Kovacs 14 stycken på de åtta inledande matcherna, jämfört med 21 (!) på de senaste sex. I matchen mot Malmö senast, där det blev två mål, hade snajpern sju skott på mål.

– Mycket handlar om det. Jag spelade som sagt bort mycket lägen i början av säsongen, där jag nu känner att jag hellre skjuter än att passa. Mycket sitter i det.

Kovacs återvänder till arbetet med sin mentala tränare.

– Det är något jag har börjat jobba med den sista tiden. Jag har haft det lite struligt vid sidan av isen så jag kände att jag behövde få hjälp. Det har jag fått nu.

"TIDSFRÅGA INNAN MÅLET SKULLE KOMMA"

Senast, i storsegern mot Malmö, sköt Örebros nummer 96 två nya mål och förlängde sin målsvit till tre matcher. På dessa har han gjort fyra mål. Han har dessutom fått över 19 minuters istid i de två senaste matcherna. Så mycket istid har han inte fått sedan december förra året, i Luleås tröja, då han fick över 20 minuters istid. Man kan förstå att Kovacs är nöjd med tillvaron och formen.

– Jag är otroligt nöjd. Jag har hittat en bra form och framför allt hittat det sättet jag vill spela på. Jag är glad att jag hittat det så här tidigt på säsongen, speciellt eftersom jag hade en så tung start poäng- och målmässigt. Det är skönt att puckarna börjat trilla in.

Började du känna press att leverera när matcherna gick utan att målen kom?

– Nej, jag försöker alltid vara positiv och blicka framåt. Jag var säker på att när första målet väl kom skulle det släppa helt. Eftersom jag ändå spelade bra och skapade bra lägen var det bara en tidsfråga innan målet skulle komma, så jag kände aldrig någon stress.

Går det på något sätt att beskriva hur det känns när man är inne i det där "flowet" du pratade om?

– Jag försöker se varje match som en ny match, men samtidigt hitta samma känsla som jag haft tidigare och ta med bra saker från den. Samtidigt har det som hänt redan hänt, så det är ingenting jag kan ändra därifrån. Däremot kan jag ta med mig de bra sakerna från den i den nya matchen, och försöka hitta tillbaka till det jag gjorde då.

Robin Kovacs har stått i centrum den senaste tiden.Robin Kovacs har stått i centrum den senaste tiden.Bildbyrån

Robin Kovacs har också gjort en annan tydlig förändring inför den här säsongen.

– Jag har inte ställt lika höga krav på mig själv som tidigare. Jag försöker ha mer rimliga mål och jobba match för match och dag för dag i stället för att blicka så långt framåt. Jobbar jag hårt varje dag kommer målen och poängen komma.

Har du tyngt dig själv av att sätta för höga krav på dig?

– Nej, det skulle jag kanske inte säga. Men jag är en poänggörare. Jag vill göra mål och poäng. Tidigare säsonger har jag kanske åkt runt och tänkt på att jag ska göra poäng och mål, och då blir det betydligt svårare att göra det. Den biten har jag fått bort nu. Det är ingenting jag åker runt och tänker på längre.

"ALLA BITAR FÖR ATT TA ETT GULD"

Robin Kovacs flytt från Luleå till Örebro var en av förra säsongens stora snackisar i svensk hockey. Då kastades han in i Örebro, mitt i säsongen. Nu har han fått en halv säsong och en hel försäsong med sitt nya lag. 

Det har betytt mycket.

– Det har varit otroligt viktigt, skulle jag säga. Det var bra för mig att komma till en ny klubb och få en omstart efter allt som varit. Nu kan jag bara blicka framåt igen och göra så bra ifrån mig som jag kan.

Vad säger du om Örebros start på säsongen?

– Jag tycker den har varit bra. Vi behöver väl slipa bort våra dalar lite, kanske. Vi har gjort tre bra matcher och sen har det kanske varit en plattmatch, och det är det vi behöver få bort för att vara ett topplag.

– Men mot Malmö senast tycker jag vi gör det troligt bra, för då studsar vi tillbaka efter en sämre match mot Växjö och dessutom hade vi revansch att utkräva mot Malmö efter vår dåliga match mot bortaplan där (förlust 2-1) då vi inte alls var nöjda med vår prestation. Så vi hade två revanscher att ta och det lyckades vi med. Sen är väl kanske inte Malmö ett topplag den här säsongen, men jag tycker generellt att vi i vårt spel lyckades komma upp och spela som vi vill.

Robin Kovacs.Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

På frågan om Örebros forwardsstjärna ser laget som en kandidat till guldet kommer svaret blixtsnabbt.

– Frågar du mig är svaret: absolut. Vi har alla kvalitéer för att hota om guldet, det är ingenting att sticka under stolen med. Vi har kapaciteten och alla bitar som krävs för att ta ett guld. Det tycker jag ändå man ska ha som ett mål. Vi kommer gå all-in för det.

– De matcher där vi spelar som vi vill är vi ett av de bästa lagen i serien, utan snack. Sen handlar det, som jag var inne på, att vi inte ska pendla så mycket i nivå som vi gjort under säsongen. Där måste vi hitta en jämnare nivå. Hittar vi den kan vi gå långt.

Idag väntar SHL:s hetaste lag, Rögle, som kommer till Behrn Arena med fem raka segrar i bagaget.

– Det är egentligen samma sak som gäller i den matchen som mot Malmö. Vi ska komma tillbaka till vårt spel, och göra på samma sätt som i den matchen. Så länge vi gör det vi ska och så länge alla är påslagna och redo för kamp, är vi svårslagna.


TV: Så hamnade Fabian Zetterlund i AIK

Matchrapporter: Örebro Hockey vann toppmötet mot Rögle med 6–5 Kovacs storform håller i sig - hjälte i kväll Stabil seger för Örebro Hockey – höll nollan mot Brynäs

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten