Sök
Patrik Karlkvist är hemma i Ö-vik efter en tuff tid i Finland.
Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån
Intervju

"Det kändes som en ursäkt för att bli av med mig"

Sejouren i Finland blev bara åtta matcher lång – nu är Patrik Karlkvist tillbaka i Modo för att få skutan på rätt köl.
För hockeysverige.se berättar 28-åringen om tacksamheten gentemot Modos supportrar, ”Foppas” bidrag till värvningskampanjen och den misslyckade tiden i Vasa.
– Deras tålamod kan man ifrågasätta, men jag går inte direkt runt och grinar floder över att jag inte är kvar i Vasa längre, säger Karlkvist.

Tillbaka i Modo – och tillbaka i poängprotokollet.

När Patrik Karlkvist i går gjorde comeback i Modo-tröjan var det på sedvanligt vis som huvudrollsinnehavare, då han med ett mål och en assist var högst bidragande till att Örnsköldsvikslaget lyckades besegra Väsby med 5–2 på hemmais.

– Det är så klart jättekul att vara tillbaka här i Ö-vik. Det känns som hemma, vi har ändå bott här i fyra år innan den här sejouren i Finland, så det känns som att komma hem igen, säger Karlkvist till hockeysverige.se.
– Det kändes självklart att flytta tillbaka när möjligheten dök upp. Det var bara Modo som jag pratade med när det blev som det blev i Finland och vi försökte direkt hitta en lösning.

För att kunna värva hem ”Karla” behövde Modo emellertid pengar, något som de svenska klubbarna inte direkt har något stort överflöde av för tillfället. Med siktet på en halv miljon kronor startade Modo kampanjen och hashtaggen #karlaskahem för att säkra Karlkvists flytt hem till Ö-vik.

När samlingen var färdigställd hade supportrarna samlat ihop inte mindre än 640 000 kronor.

– Det betyder så otroligt mycket. Jag är fruktansvärt tacksam. Det är en så sjuk känsla att det handlar om en själv när de gör en sån där insamling och man ser vilka summor det handlar om… Jag förstår det nog fortfarande inte.
– Det är ingenting man tänker ska hända en själv. Jag känner bara en djup tacksamhet gentemot supportrarna och alla de som bidrog, säger Karlkvist.

Patrik Karlkvist.Patrik Karlkvist.Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

"FOPPA" BIDROG STORT: "HELT, HELT SJUKT"  

Bland bidragsgivarna återfanns en del kända namn, som bland andra fotbollsspelaren Emil Forsberg, till vardags i tyska RB Leipzig. Men det allra största och mäktigaste namnet som bidrog med hela 21 000 kronor var en annan Forsberg – ingen mindre än legendaren Peter "Foppa" Forsberg.

– Ja, du… Det är helt, helt sjukt. Jag menar, det är ju ”Foppa”! Det är en barndomsidol och en person man fortfarande ser upp till, så det var faktiskt svårt att förstå att det var sant när jag såg att han hade gått in med pengar. Det är sjukt häftigt, bara.

Även Karlkvists föräldrar bidrog till insamlingen att få hem sin son till Sverige och Örnsköldsvik igen.

Jag gissar att de verkligen ville ha hem dig?
– Båda mina föräldrar är glada att vi, jag och min sambo, är tillbaka i Sverige igen. Med tanke på hur situationen är i världen just nu så har de inte kunnat komma och hälsa på och de har inte träffat oss på länge.
– De brukar vara här i Ö-vik och hälsa på ibland och vi brukar träffas med jämna mellanrum då de åker runt och kollar på matcher. De är verkligen sjukt glada att vi är hemma igen.

"DET GÅR VÄL ATT DISKUTERA"  

Förra säsongen var Karlkvist en av Hockeyallsvenskans allra bästa spelare och landade in på hela 68 poäng (30+38) på 52 matcher när grundserien summerades i början av mars. Den poängnoteringen ledde till en tredjeplats i Hockeyallsvenskans poängliga och i förlängningen även ett kontrakt med finska Liiga-klubben Vasa Sport.

Sejouren på andra sidan Kvarken blev dock långtifrån lika framgångsrik som den föregående säsongen i Örnsköldsvik. Efter åtta matcher stod Karlkvist fortfarande inte noterad för någon poäng, vilket gjorde att parterna kom överens om att bryta avtalet.

Vad var det som inte funkade för dig i Vasa?
– Det är svårt att sätta fingret på… Det hoppades runt i kedjor, jag hade mycket stolpe ut och sen var de väl inte nöjd med mitt jobb, sa dem. Men det går väl att diskutera, tycker jag. Men jag gjorde noll poäng på åtta matcher och det finns ingen som vill ha en import som inte gör poäng. Jag kanske var dyr, också.
– Deras tålamod kan man ifrågasätta, men jag går inte direkt runt och grinar floder över att jag inte är kvar i Vasa, utan jag är bara jävligt glad över att vara tillbaka i Örnsköldsvik och i Modo.

Vad tänker du kring att de ifrågasatte ditt jobb?
– Det kändes som en ursäkt för att bli av med mig. Jag har ändå kommit ganska långt i min karriär på hårt jobb och jag försöker alltid tänka på att jobba lite hårdare och hjälpa laget på det sättet när poängen inte trillar in. Så gjorde jag nu också.
– Det var nog poängen som var den huvudsakliga orsaken, inte jobbet.

Patrik Karlkvist.Patrik Karlkvist.Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

LÄRDOM SNARARE ÄN MISSLYCKANDE  

Karlkvist är dock tydlig med att han fick alla nödvändiga chanser han kunde kräva under inledningen av säsongen. 28-åringen fick spela i en toppkedja med powerplay-minuter och stora roller i både fyra-mot-fyra och tre-mot-tre. Under försäsongen snittade Karlkvist strax under en poäng per match, men när det kom till seriespelet tog det stopp i poängproduktionen.

– Jag inledde säsongen med två poänglösa matcher och efter det blev det tombola i kedjorna…
– Men chanser har jag fått. Jag har fått spela powerplay och i offensiva situationer, så det kan jag inte klaga på. Jag har inte producerat de poäng som de krävde och det var väl något som satte sig lite på självförtroendet. Jag började hålla i klubban lite för hårt och när jag väl fick lägena så försökte jag bara få iväg ett snabbt avslut, snarare än att tänka till lite som jag varit bra på tidigare.

Men Karlkvist ser inte sina månader i Vasa som något misslyckande.

– Nej, jag ser det mer som en lärdom. Det var ett väldigt roligt äventyr, trots allt. Jag ångrar inte att jag åkte över och testade, men nu är jag som sagt bara tacksam över att vara tillbaka i Modo igen.

"DET ÄR EN JÄVLIGT BRA TRUPP"  

Väl tillbaka i Modo hoppas nu Karlkvist hitta in på den väg han slog sig in på under förra säsongen. I comebacken blev det som bekant två poäng direkt – och målsättningen är att återigen vara den där offensiva spjutspets han visade att han kunde vara under fjolårssäsongen.

– Jag ska vara en producerande spelare, så förhoppningsvis blir det en hel del spel i powerplay och andra viktiga situationer. Sen måste jag så klart förtjäna min plats där också, men jag hoppas att det kommer att gå bra.

Modo har fått en säsongsinledning modell tyngre, men Patrik Karlkvist har inga som helst tvivel om att laget kommer att vara uppe och slåss om topplaceringarna när grundserien, förhoppningsvis, är färdigspelad i mitten av mars.

– Det finns så otroligt mycket hockey och talang i den här truppen, det har bara grinat emot lite under inledningen. Det är en jävligt bra trupp som vi har här och jag är inte alls orolig för hur det kommer att gå för oss. Vi kommer att stiga i tabellen, var så säker, avslutar Karlkvist.

Matchrapporter: Mora tog hem mötet med Modo J20 i Hägglunds Arena Revansch och tre poäng för Leksand Västervik vinnare i Mattias Karlins återkomst Storseger för Modo J20 hemma mot Leksand Ryck i sista perioden avgjorde för Timrå J20 borta mot Modo J20

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten