Anders Larsson i intervju om covid-19-läget i svensk ishockey.
Foto: Bildbyrån
Landslag

"Vår uppgift är att värna om och hålla igång hockeyn"

SHL-matcher har ställts in på löpande band och juniorlandslag har fått matchtillfällen inställda i coronasmittans spår. Trots det finns det inga planer från Svenska ishockeyförbundets sida att pausa verksamheten i väntan på bättre tider.
– Vår uppgift är att värna om och hålla igång hockeyn, men att göra det på ett klokt sätt och i nära samarbete med Folkhälsomyndigheten, säger förbundsordförande Anders Larsson till hockeysverige.se. 

Så sent som i går ställdes två juniorlandslagstillfällen in då covid-19-smitta upptäckts hos spelare i de svenska lagen. Det innebär att varken Små- eller Juniorkronorna får chansen att spela sina matcher mot Finland den här veckan. 

Mer eller mindre varje dag får vi även rapporter från egentligen alla nivåer i Sverige om klubbar som pausar sin verksamhet på grund av befarad eller konstaterad smitta i eller kring truppen. Trots det fortsätter hockeyn att spela matcher och träna på som vanligt, vilket medfört att serierna haltar, men också att smittan riskerar att få ytterligare fäste i olika klubbar runt om i landet. 

Då ska vi ha i bakhuvudet att covid-19 är ett virus som redan tagit 6 000 liv bara i Sverige – och att smittan ökar runt om i landet.  

– Precis som corona-pandemin slår hårt mot samhället i många delar så slår det hårt mot svensk ishockey i många delar, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson till hockeysverige.se och fortsätter:
– Inte minst kopplat till händelseutvecklingen senaste veckorna står det väldigt klart att mycket ishockey har ställts in och kommer att ställas in, så det slår väldigt hårt naturligtvis.

Hur viktig är hockeyn just nu då vi ser nya fall varje dag, måste vi spela matcher då situationen är som den är och smittan ökar i landet?
– Vi har haft en del smittspridning i olika lag senaste tiden och som visat hur komplex och svår den här frågan är.
– Vi som land har valt en modell med Folkhälsomyndigheten i spetsen som politiken gett förtroendet. Att vi då ska försöka hålla i gång samhället så mycket som möjligt vare sig det nu handlar om exempelvis industrier eller idrotten.
– Det här har vi tagit med oss i vårt jobb inom förbundet. Vår uppgift är att värna om och hålla igång hockeyn, men att göra det på ett klokt sätt och i nära samarbete med Folkhälsomyndigheten. Vår organisation på olika nivåer har ju kontinuerlig kontakt med Folkhälsomyndigheten på nationell nivå men också genom regionala smittskyddsläkare och annat.
– Vi är inga smittskyddsexperter, men vi gör vad vi kan för att på ett säkert sätt upprätthålla den hockey som går.

Rent krasst har det avlidit drygt 6 000 personer i covid-19, hur tänker ni kring smittorisken i framför allt omklädningsrummen och dess eventuella följder?
– Det har stått ganska klart på senare tid att Folkhälsomyndigheten har fäst uppmärksamhet kring ishockeyn och då smittspridningen i och omkring den. Därför är det otroligt viktigt att vi verkligen tar ansvar.
– Vi har upprättat protokoll och rutiner för hur våra lag ska agera både i och omkring våra arenor, men även när man reser, äter och så vidare. Vi får göra vad vi kan för att, så att säga, göra vårt bästa. Framför allt då i samarbete med de regionala smittskyddsläkarna och Folkhälsomyndigheten.
– Jag tror det är viktigt att vi känner en stor vilja att ta ansvar, men också förstå att vi inte är smittskyddsläkare och experter. Där måste vi lita på expertisen. Ger de råd och rekommendationer är det också de vi ska följa. 

Känner ni att klubbarna och landslagen följer rekommendationerna till punkt och pricka med tanke på att två landslag ställde in sina matcher och turneringar igår?
– Jag har imponerats i många fall av vad jag som ordförande själv sett sker i olika klubbar, hur man jobbar med sin elit, ungdom och juniorverksamhet.
– Sedan finns det säkert delar vi kan göra bättre och när vi tittar på det i efterhand borde gjort bättre. Jag tror att vi ska sätta det i ett perspektiv att det här nytt och nya frågor som vi inte riktigt förstår och är vana vid.
– Jag vågar påstå med gott samvete att vi gör vårt allra bästa och verkligen försöker. Sedan blir det säkert en del misstag på vägen. Det vore osannolikt annars.

Då återkommer jag till frågan, med tanke på det du säger att det är nytt och nya frågor som ni inte riktigt förstår ännu och är vana vid, känns det rätt att spela hockey då?
– Å ena sidan kan man säga att vi som hockeyförbund har som uppgift att värna om hockeyn. I det här läget, i och med att Folkhälsomyndigheten som är experterna säger att det exempelvis är rimligt att hålla i gång barnishockeyn eller att det fungerar att hålla igång våra ligor. Då måste vi lita på det.
– Jag tror att vi ger oss in på en farlig och smal väg om vi som hockeyförbund börjar driva och ha någon egen tes. Vi har ett stort förtroende för inte minst Folkhälsomyndigheten och ansvariga myndigheter och helt enkelt följer det dom säger.
– Senaste veckornas utveckling har verkligen visat hur lömskt och lurigt det här viruset är och hur fort det kan gå. Ta bara publikfrågan. Där vi kände att det var ett positivt besked med 300 här om veckan. Nu kan vi konstatera att region efter region efter region tagit tillbaka det och återgått till 50-nivån. Det visar verkligen hur föränderligt det här är och hur oberäkneligt viruset är.

Finns det eller har det funnits tankar på att pausa hockeyn under en tid?
– Inte i våra beslutande organ. Däremot vet jag att det runt om i Hockeysverige spekuleras väldigt mycket. I de diskussioner som når mig brukar jag vara väldigt noga med att vi tror på den svenska modellen. Det vill säga att man försöker hålla igång vårt samhälle och därmed idrotten också i de delar där ansvariga myndigheter bedömer det är rimligt utifrån smittspridning och ansvarstagande.
– På något vis känns det som den svenska valda strategin i samhället behöver vi tro på och stå upp för. 

En åskådares kroppstemperatur mäts inför en SHL-match i Leksand.En åskådares kroppstemperatur mäts inför en SHL-match i Leksand.Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

HV71:s målvakt Anna Amholt, 20, är en ung hockeyspelare som drabbats av covid-19 och nu varit sjuk över 200 dagar, vilka strategier för att hantera om något sådant ytterligare händer, då kanske via en smitta i ett omklädningsrum, har Svenska Ishockeyförbundet och svensk ishockey?
– Exemplet med henne visar betydelsen av att ta smittspridningen och pandemin på största allvar. Statistiken visar att det drabbar väldigt många äldre, men det finns även andra exempel. Det här är tyvärr ett exempel inifrån hockeyn med en yngre person som drabbats.
– Jag kommer tillbaka till att vi är lyhörda och håller uppe kontakten med regionalt smittskydd och Folkhälsomyndigheterna. Vi är också rustade mentalt och organisatoriskt att fatta snabba beslut om det behövs.
– Om myndigheterna kommer till oss och ger nya riktlinjer och rekommendationer är det jätteviktigt att vi snabbt kan anpassa oss och följa dom.

Om vi ska hårdra det, vad händer om en omklädningsrumssmitta leder till ett dödsfall för en ledare eller spelare?
– Man vill inte ens tänka några sådana tankar. I och med att den här smittan kan drabba yngre väldigt hårt är det otroligt viktigt att vi ta den här frågan på största allvar, följer dom protokoll och riktlinjer som finns och kommer, men också att alla spelare och ledare runt om i Sverige verkligen tar den här frågan på allvar.
– Jag tycker också att vi har varit duktiga på det. Då tänker jag på vår organisation på Svenska Ishockeyförbundet med kansliet, men även våra olika distrikt. När de regionala avvikelserna kommit i region efter region har man varit väldigt snabba med att fatta regionala hockeybeslut och informerat sina föreningar.
– Samtidigt som det finns områden att förbättra har jag varit väldigt stolt över att se hur många ledare på olika nivåer tagit ansvar och gör rätt saker när det verkligen behövts.

Hur tänker du kring att både Damkronorna och Tre Kronor spelar vidare mot internationellt motstånd samtidigt som två av våra juniorlandslag tvingats att stänga ner sin verksamhet på grund av smitta i lagen?
– Vi har den inriktningen från Folkhälsomyndigheten att hålla igång seniorhockeyn i form av våra ligor. Då känns det också naturligt att hålla igång våra seniorlandslag. Tyvärr är det väldigt olyckligt att J20-landslaget inte kommer till spel.
– Samtidigt var det ett väldigt enkelt och klokt beslut att fatta av vår organisation när det visade sig vid provtagningen att det fanns smitta kopplat till lagen nere i Malmö. Det visar också hur lömskt viruset är. 

Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

Hur jobbar Svenska Ishockeyförbundet i dag kring att vara uppdaterade på allt som händer runt covid-19?
– Vår viktigaste roll är på något vis den interna, att informera till distrikten och olika klubbarna. Vi har väldigt många kanaler ut. Ta exempelvis vår säkerhetsorganisation som är kopplad till elitklubbarna.
– Sedan har vi våra hockeykonsulenter som är ute och når alla barn och ungdomsföreningar i Hockeysverige väldigt effektivt och snabbt. Vi har verkligen en struktur för att snabbt få ut viktig information.
– Den finns sedan en annan dimension, hur vi samverkar med Riksidrottsförbundet, Folkhälsomyndigheten och politiken. Där har vi som centralt idrottsförbund en väldigt viktig roll. Exempelvis finns vi sedan lång tid tillbaka med i RF:s grupp tillsammans med Folkhälsomyndigheten.
– Vi har också haft hockeymöten med Folkhälsomyndigheten. På den politiska nivån har vi direktkontakt och haft ett antal olika möten med exempelvis Idrottsministern Amanda Lind.
– Jag upplever att vi har upparbetade kanaler mot myndigheter och politiken och en kraftfull organisation för att snabbt nå ut med budskapen, men till syvende och sist handlar det om att verkligen var och en känner det här ansvaret och tar det ute i sin föreningsmiljö, sitt omklädningsrum och så vidare.

Är du personligen rädd för att drabbas av covid-19 och dess effekter?
– Jag skulle inte uttrycka det som att jag är rädd, men jag har en väldigt stor respekt för det här viruset och smittspridningen.
– I första hand känner jag att det är viktigt som medborgare att ta ansvar och följa restriktionerna som gäller för oss. I den här respekten, vi har sett även om det är ett fåtal, att det är yngre människor som har drabbats väldigt hårt av corona. Ta bara exemplet med Adam Alsing, vilket blev väldigt uppmärksammat. Det visade på att alla måste hantera det här med full respekt.
– Det handlar inte bara om våra äldre och svaga i samhället utan det handlar om oss alla, avslutar Anders Larsson.


TV: Hugo Alnefelt om starka hösten i HV71

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 mars
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
18:00 Detroit Red Wings - Colorado Avalanche NHL
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:30 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:30 Brynäs - Malmö SHL
19:00 Nashville Predators - Winnipeg Jets NHL
19:00 Minnesota Wild - Boston Bruins NHL
21:00 Seattle Kraken - Edmonton Oilers NHL
22:00 Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Florida Panthers - New Jersey Devils NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 19 mars
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
03:00 Los Angeles Kings - Vancouver Canucks NHL
03:30 Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks NHL
03:30 San Jose Sharks - New York Islanders NHL
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten