Maskoten "gritty".
Foto: Philipp Brem Gepa Pictures
Nyhet

Make America Gritty again

ANNONS
Philadelphias Flyers maskot, Gritty som president? En bra idé, enligt en person som skrev ner Gritty på sin röstsedel i Burlington County som gränsar till Philadelphia.

Under tisdags natt, svensk tid, började det amerikanska presidentvalet. De som konkurrerar om presidentskapet är republikanen Donald Trump och demokraten Joe Biden. 

I skrivande stund är det väldigt jämnt mellan de två kandidaterna och resultatet kan komma att vänta ett par dagar. Nu har det kommit fram ännu en konkurrent. Eller, konkurrent och konkurrent. En maskot från NHL.

Maskoten blev polisanmäld

Allas favoritmaskot Gritty har fått en röst i presidentvalet. Minst en person i Burlington County, gränsande till Philadelphia har skrivit ner Gritty på sin röstsedel. Det skriver amerikanska Sportingnews. 

Det är inte första gången Gritty har fått röster i ett val. Flera gånger tidigare har amerikaner skrivit ner Gritty på sina röstsedlar. Under 2018 fick den populära maskoten röster för att sitta i den amerikanska kongressen.

Sedan Grittys intåg i Philadelphia Flyers så har maskoten korats som ligans bästa maskot. Han har också varit med om andra uppmärksammade händelser. I december 2019 anklagades Gritty för att ha slagit ett barn. Händelsen polisanmäldes men avskrevs.

Noterbart är att alla röster inte ännu är räknade i årets presidentval Det kan betyda att Gritty kan få flera röster i delstaten Pennsylvania där Philadelphia Flyers är hemmahörande. 

Men att det ska räcka till en plats i Vita Huset är kanske inte särskilt sannolikt.TV: Jonathan Dahlén uttagen i Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL