Per-Erik Eklund får nytt scoutjobb i NHL.
Foto: Bildbyrån
NHL

Tränade Leksand ifjol – får nytt NHL-jobb

ANNONS
Han klev in på Leksands tränarbänk under förra säsongen för att assistera Ulf Samuelsson. Nu blir Per-Erik Eklund NHL-scout igen.
Under gårdagen anställdes han av Seattle Kraken.

Men efter att Leksand hade en minst sagt svag första halva av säsongen klev Per-Erik Eklund in på tränarbänken för dalalaget som assisterande tränare till Ulf Samuelsson. När säsongen stängdes ner en dryg månad senare stod det emellertid klart att Eklund inte skulle bli kvar i Leksand, men nu har den tidigare storcentern hittat ett nytt hockeyjobb.

Via sin hemsida meddelar nämligen den nya NHL-klubben Seattle Kraken att Eklund kliver in som Europascout för expansionslaget.

Inför fjolårssäsongen hade Per-Erik Eklund varit i NHL-scout i inte mindre än 17 säsonger för klubbar som Phoenix (dagens Arizona), Montréal och Edmonton Oilers.

NIO SÄSONGER I EDMONTON  

57-åringen inledde sin scoutingkarriär som amatörscout i Phoenix 1999 och blev sedan kvar i klubben i totalt fyra säsonger, innan han vände hem till Sverige och Leksand för olika tränarjobb i klubben under tre års tid. 

2006 hoppade Eklund återigen på scoutyrket, då han skrev på som Europascout för klassikerklubben Montreal Canadiens. Efter fyra år i Montréal lämnade han klubben för att återigen bli amatörscout, men den här gången i Edmonton Oilers. Totalt spenderade Eklund nio säsonger i Oilers organisation innan han under fjolårssäsongen återvände till tränarbänken i Leksand för en kort sejour.

TVÅ SVENSKA SCOUTER  

Eklunds tidigare tränarkollega Ulf Samuelsson har även han haft scoutinguppdrag åt Kraken, men lämnade det uppdraget i samband med tränarjobbet i Leksand.

57-åringen blir dock inte ensam svensk i Krakens scoutingteam. Även 34-årige Marcus Fingal, som har ett förflutet i HV71 och som de senaste två säsongerna varit scout åt Buffalo Sabres, fortsätter sin scoutingkarriär i Seattle.


Highlights: Lundqvists hetaste räddningar – under NHL-säsongen 19/20

Den här artikeln handlar om: