Carter Camper, Peter Cehlárik och Marek Hrivík sköt varsitt mål i segern.

Stark vändning av Leksand – tack vare stjärnkedjan

Leksand låg under med 2-0 efter två spelade perioder och då ilsknade Martin Karlsson till i perodpausen.
Efter det gick Leksand ut och vände på matchen för att vinna med 3-2 efter förlängningen då alla tre stjärnspelare i förstakedjan gjort mål.

Djurgården har haft en tung inledning men vann mot HV71 i helgen och jagade nu sin första bortaseger den här säsongen. Det började även bra för stockholmarna.

Nyblivne 18-åringen William Eklund sköt det första målet då han skickade in en isare bakom Janne Juvonen

Leksand hade en puck som nääästan var inne i mål. Emil Heineman styrde en puck som rullade mot mållinjen men då hoppade Robin Norell in och räddade situationen genom att slänga iväg pucken. Det skulle krävas videogranskning för att domarna och situationsrummet skulle komma fram till att pucken inte korsade mållinjen.

”EN RIKTIGT PISSPERIOD”

I den andra perioden kunde i stället Djurgården återigen hitta nätet efter att Alexander Holtz avlossat sitt giftiga handledsskott upp i krysset.

Efter 40 minuter stod det 2-0 till Djurgården och från Leksandshåll var det stort missnöje.

– Det är en riktig pissperiod vi gör. Djurgården är bättre än oss på allt. Vi spelar en och en i stället för att spela tillsammans. Jag tycker att vi släpper våran plan alldeles för enkelt, sade Martin Karlsson till C More i den andra periodpausen.

LEKSAND VÄNDE 0-2 TILL 3-2

Det verkar ha gett effekt då Leksand kom ut starkt i den tredje perioden och reduceringen kom fort då förstakedjan slog till igen. Carter Camper snappade upp pucken och passade till Marek Hrivík som lade bak den till Peter Cehlárik och slovaken skickade in ett direktskott i nättaket.

Sedan kvitterade även Leksand genom Hrivík innan Carter Camper fullbordade vändningen genom att sätta det avgörande 3-2-målet i förlängningen.

Leksand har nu två raka övertidssegrar med 3-2 då man även vann med 3-2 efter förlängning mot Rögle i lördags.
Djurgården får dock fortsätta leta efter sin första bortaseger.

Leksand – Djurgården 3–2 OT (0-1,0-1,2-0,1-0)

Leksand: Peter Cehlárik, Marek Hrivík, Carter Camper.
Djurgården: William Eklund, Alexander Holtz,

TV: Måns Karlsson om Leksands IF 2020/21