Moritz Seider
Bildbyrån
SHL

Så hamnade supertalangen i Ängelholm

För ett drygt år sedan valdes han sexa i draften. Nu återfinns den tyske supertalangen Moritz Seider i - Rögle. För hockeysverige.se berättar han om sin första tid i Sverige - och om landsmannen som försäkrade honom om att Ängelholm var rätt ställe att vara på.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det var 2019 års stora draftchock, när Detroit valde att plocka Moritz Seider redan som sjätte spelare. Att tysken skulle gå relativt tidigt, kanske topp-15, var alla överens om men ingen hade honom så pass högt upp i draftrankingen.

Men Steve Yzerman plockade den storväxte backen som sexa - vid den tidpunkten var sexa det näst tidigaste en tysk spelare någonsin valts. Leon Draisaitl, som vann poängligan och utsågs till NHL:s MVP den här säsongen, gick ju trea fem år tidigare. I år valdes Tim Stützle också trea, av Ottawa, och dessutom gick Lukas Reichel som sjuttonde spelare till Chicago och John-Jason Peterka som 34 till Buffalo. Häromåret valdes SHL-bekantingen Dominik Bokk i slutet av förstarundan, som 25:a, av St. Louis.

Man kan lugnt påstå att Tyskland, som tog silver vid OS 2018, är på väg att bli ett hockeyland att räkna med. Moritz Seider har en teori till varför det blivit så.

– Man måste nog gå tillbaka några år för att se hur det kan ha blivit så. Jag tror allt började när Marco Sturm kom in i landslaget och tog över det, och tog med sig en hel del nya namn till staben. De förändrade mycket. Dessutom gick U20-landslaget upp i A-gruppen i JVM och sen gjorde JVM samma sak, plus att OS var en stor grej när vi tog de där silvret som överraskade alla. Många general managers i Tyskland har börjat våga lyfta upp unga, tyska spelare tack vare det. Vi har många skickliga spelare och nu får de chansen att visa att de kan bidra. Jag är väldigt spänd över att se hur långt vi kan gå, säger han till hockeysverige.se efter att han klarat av SHL-debuten i Rögles tröja.

SEIDERS SYN PÅ SVERIGE

Seider matchades relativt sparsamt i sin Röglepremiär. Han fick drygt 16 minuters speltid och fick spela ihop med stjärnbacken Éric Gélinas. Det blev dock mer eller mindre bara spela i fem mot fem. 

Rögle var totalt överlägsna mot Brynäs och vann skotten med 43-14 - men förlorade ändå med 2-1.

– En bra dag gör vi fyra, fem mål ikväll och vinner matchen. Men jag är väldigt nöjd med hur vi spelade. Alla kämpade och slet och vi spelade en bra hockey. Vi kan ta med oss mycket, konstaterar 19-åringen.

Moritz Seider har klarat av SHL-debuten.Moritz Seider har klarat av SHL-debuten.Bildbyrån

För egen del då, var det något som överraskade dig?

– Jag förväntade mig att det skulle bli mycket skridskoåkning, och den typen av spel. Det var det, också. Så nothing crazy, säger Seider och fortsätter:

– Det var bra fart, bra intensitet och bra kamper runt mål och i sarghörnen. Det märks att alla spelare jobbar stenhårt här.

Vad visste du om svensk hockey och SHL innan du kom hit?

– Jag visste att det var mycket skridskoåkning, och att det skulle vara många lite mindre och väldigt luriga spelare. Alla är bra med pucken och är bra på att hitta lösningar och hitta lagkompisarna med en bra pass. Jag vet också att man måste vara försiktig med klubban eftersom domarna är snabba på att ta slashingutvisningar, säger Röglebacken med ett snett leende.

Moritz Seider är, trots att han fortfarande är junior, minst sagt rutinerad. Han har vunnit ett tyskt mästerskapsguld med Adler Mannheim, han har spelat ett senior-VM, han har varit lagkapten i ett JVM och har dessutom spelat en säsong med Grand Rapids Griffins i AHL. Gårdagens match i Rögletröjan var dock hans första på ett halvår, efter en jobbig sommar och en strulig höst.

– Jag kände helt klart av att jag inte spelat något på slutet. Jag har inte spelat någon match sedan mars, så det var ett tag sen kan man säga. Men killarna tog hand om mig bra, och det har varit så kul att få jobba med alla här. Jag tror det kommer kännas bättre och bättre under säsongen.

DEN JOBBIGA OVISSHETEN

Med tanke på osäkerheten kring AHL-säsongen var tanken att Seider skulle spela hemma i Tyskland, för Adler Mannheim, den här säsongen. Men när även den tyska ligans start sköts upp gång på gång insåg backtalangen att det inte var en hållbar situation att vänta in seriestarten. Situationen var svår för tysken, som berättar att det var mentalt jobbigt att förbereda sig inför en säsong som han inte visste när den skulle börja.

– Det var svårt att sikta in sig på ett mål som man inte vet när det blir av. Jag gick runt och visste inte när nästa match skulle vara.

Moritz Seider i samspråk med en annan tidigare draftsexa: Hampus Lindholm.Moritz Seider i samspråk med en annan tidigare draftsexa: Hampus Lindholm.Bildbyrån

Var det jobbigt mentalt?

– Ja, i vissa stunder. Under försäsongen kan det vara svårt överlag att motivera sig varje dag och få ut det mesta möjliga av varje träningspass. Men jag hade bra lagkompisar runt mig i Mannheim och det hjälpte.

– Nu är jag väldigt glad och tacksam, och stolt, över att få chansen av Rögle och få ta på mig den tröjan. Jag hoppas jag kan betala tillbaka genom att bidra till laget.

DOMINIK BOKKS ORD SPELADE IN

Men hur kom det sig egentligen att en av världens största backtalanger hamnade i Sverige - i Ängelholm? Det visar sig att en annan tysk hade ett litet finger med i spelet...

– Allting hände väldigt snabbt. Jag hade ett bra snack med min agent, och så snackade jag en hel del med Dominik Bokk. Han spelade ju i det här laget förra säsongen och sa så många bra saker om klubben och hur proffsigt allting här är, berättar Detroittalangen och fortsätter:

– Sen hade jag flera bra snack med Chris (Abbott, sportchef) också. Allt som allt är jag bara tacksam för den möjlighet som jag fått. Jag vill bara spela ishockey,

Seider är, som sagt, draftad av Detroit Red Wings som ju är mer förknippat med svenskar är någon annan NHL-klubb. Svenskkopplingen spelade också in i tyskens klubbval.

– Jag hade bra snack med Detroit också. De har många spelare från området och det finns många ur deras stab som kan vara här och titta på mig också, och hjälpa mig att anpassa mig till den svenska livvstilen. Vi kan ta Niklas Kronwall (spelarutvecklare, Detroit Red Wings) som har så mycket erfarenhet från sin karriär, som exempel. Jag kan ringa honom varje dag och han kommer alltid ha något bra råd att ge mig. Det är klart att det är väldigt bra för mig.

Bildbyrån

DRÖMMER OM SM-GULD

Moritz Seider gjorde 22 poäng på 49 matcher i AHL förra säsongen och tar med sig de erfarenheter han samlat på sig, från spel i både Nordamerika och i den tyska högstaligan, när han nu kliver in i en tredje professionell liga.

– Det är klart att det alltid är bra att ha spelat mot män - mot proffs. Det hjälper mig nu, eftersom det finns så många skickliga spelare i den här ligan Jag menar, det finns en anledning till att SHL kanske är den liga som är närmast NHL. Förhoppningsvis kan jag lära mig ännu mer saker av att få spela här.

Vad hoppas du få ut av din tid i Sverige?

– Det vore coolt att vinna ett mästerskap! Vi har höga förväntningar i Rögle, och det tycker jag vi ska ha. Vi har en väldigt bra backsida, stabila målvakter, många skickliga forwards och en väldigt bra ledarstab och organisation runt om. Om allt går så bra som det kan kommer vi kunna vinna många hockeymatcher, inget snack om saken.


TV: Det tyska hockeyundret

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 mars
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten