Jonas Berglund.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
SHL

Luleåcentern gör comeback efter hjärnskakningen

ANNONS
Jonas Berglund var ett osäkert kort inför Luleås möte med Brynäs i dag.
När laguppställningarna inför aftonens möte släpptes fanns Berglund uppsatt som fjärdecenter – samtidigt som både Petter Emanuelsson och Filip Hållander är spelklara.

Tre hemmaspelare riskerade att missa Luleås möte med Brynäs i afton. Jonas Berglund spelade inte i torsdags, då han ännu inte var spelklar efter den hjärnskakning han ådrog sig efter Lias Anderssons huvudtackling.

Inte heller Filip Hållander kom till spel i torsdagens förlustmatch mot Djurgården, samtidigt som Petter Emanuelsson tvingades lämna matchen med en underkroppsskada.

Samtliga tre var osäkra kort inför dagens möte med Brynäs – men när norrbottningarna släppte sin laguppställning två timmar innan nedsläpp så stod det klart att hela trion är tillgänglia för spel.

Hållander och Emanuelsson går in i förstakedjan, som centras av Jack Connolly, medan Jonas Berglund går in som center i fjärdekedjan med unge Noel Gunler och rutinerade Karl Fabricius.

I Brynäs är Niclas Andersén tillbaka på backplats efter att han avtjänat den tre matcher långa avstängning han ådrog sig till följd av den knätackling han delade ut på Färjestads lagkapten Gustav Rydahl.


TV: Måns Karlsson om Luleå Hockey 2020/21

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL