Raphaël Lavoie.
HockeyAllsvenskan

Väsby tar första allsvenska segern – efter NHL-lånets dubbel

Väsby har vunnit sin första match i Hockeyallsvenskan.
Det efter att NHL-lånet Raphaël Lavoie skjutit två mål för att vända 0-1-underläge till 2-1 mot AIK.

Svep från kvällens allsvenska matcher:

Väsby – AIK 3–1

De båda lagen möttes på Hovet i onsdags och då vann AIK med 4-1.
I kvällens returmöte fick dock Väsby revansch.

Nicklas Heinerö gav visserligen bortalaget ledningen i den andra perioden men i den tredje perioden vände dock Väsby på tillställningen, mycket tack vare en viss kanadensare.

Raphaël Lavoie fick inte vara kvar i Rögle och hade fått en seg start här i Hockeyallsvenskan men i kväll lossnade det för NHL-lånet. Först skickade han in 1-1 endast en minut in i den tredje perioden och fem minuter senare satte Lavoie även 2-1 till nykomlingen.

Precis i slutet av matchen kunde Väsby även sätta 3-1 i tom kasse för att säkra sina tre första poäng i Hockeyallsvenskan. En annan hjälte för nykomlingen var målvakten Henrik Lundberg som återigen storspelade och räddade 38 av 39 skott i kvällens match.

Karlskoga – Vita Hästen 5–3

Karlskoga åkte på en blytung 7-1-förlust mot Timrå senast och var rejält revanschsugna i kvällens möte mot Vita Hästen.

Det blev dock ingen bra start för hemmalaget utan Hästen kunde ta ledningen efter att Marcus Sörensen passade fram till William Lagesson som satte 0-1. NHL-lånen levererade med andra ord.

Karlskoga kämpade sig dock tillbaka och vände till 3-1. William Lagesson skickade in sitt andra mål i matchen för 3-2 men i slutet av matchen kunde Henrik Björklund sätta spiken i kistan då han satte 4-2 till Karlskoga. Matchen slutade sedan 5-3.

Västervik – Södertälje 2–1 efter straffar

Västervik var det bästa allsvenska laget på försäsongen och har även fått en kanonstart i Hockeyallsvenskan.

Det har blivit idel segrar hittills för smålänningarna som har tre vinter på lika många matcher.
I kvällens möte med Södertälje var det nye kanadensaren Gerry Fitzgerald som visade vägen. Han gjorde hemmalagets enda mål under ordinarie tid. När matchen gick till straffar var det återigen centern som klev fram och blev den enda målskytten i straffläggningen.

Västerås – Tingsryd 4–2

Västerås fina inledning på säsongen fortsätter. I kväll kom tredje vinsten på de fyra första matcherna för VIK som därmed lyfter till toppen av tabellen, bakom Björklöven.

Kaptenen Fredrik Johansson visade vägen mot Tingsryd då han passade fram till tre av Västerås fyra mål i vinsten. För Tingsryds del så sköt David Gustafsson sitt första mål i Hockeyallsvenskan men det resulterade ändå i säsongens första förlust för smålänningarna.

Kristianstad – Mora 1–2

Mora hade tagit poäng i båda sina första matcher den här säsongen och i kväll kom andra segern för dalalaget som därmed klättrar uppåt i tabellen.

Segerskytt mot Kristianstad blev kaptenen och veteranen Adam Masuhr som verkligen leder vägen för detta unga Mora-lag. Han stod även för en assist i kvällens match och han ligger nu på tre poäng på lika många matcher.