Justin Abdelkader och Karl Alzner köps ut.
Foto: USA TODAY-Sports/Icon Sportswire
NHL

Dyra duon köps ut från sina kontrakt

ANNONS
Både Montreal Canadiens och Detroit Red Wings vill skapa mer utrymme gentemot lönetaket.
Nu väljer klassikerklubbarna att köpa ut varsin spelare.
Canadiens gör sig av med Karl Alzner, medan Detroit säger farväl till Justin Abdelkader.

Förra veckan kom beskedet att Henrik Lundqvist köps ut från sitt sista år på kontraktet med New York Rangers. Den svenske stjärnmålvakten är dock långtifrån ensam om att bli utköpt från sitt kontrakt den här hösten.

Efter säsongens slut har spelare som Bobby Ryan (Ottawa), Michael Grabner (Arizona) och Jack Johnson (Pittsburgh) alla köpts ut från sina kontrakt. Nu får ytterligare två spelare finna sig i att bli klubblösa i höst.

Under tisdagseftermiddagen meddelade Montreal Canadiens att placerat Karl Alzner på waivers med avsikten att köpa ut honom från sitt kontrakt, samtidigt som Detroit Red Wings gjort samma sak med veteranen Justin Abdelkader.

PRODUCERADE TRE POÄNG IFJOL  


Alzner hade två år kvar på sitt kontrakt med Canadiens med en lönetaksträff på 4,625 miljoner dollar. Den 32-årige kanadensaren har spenderat den största delen av de senaste två säsongerna i AHL och står bara noterad för 13 NHL-matcher under de senaste två åren.

Justin Abdelkader å sin sida hade tre år kvar på sitt kontrakt med Red Wings värt 4,25 miljoner dollar per år. Amerikanen har haft svårt att leva upp till sitt dyra sjuårskontrakt han skrev i november 2015 och producerade bara tre poäng (0+3) på 49 matcher under fjolårssäsongen.


Markström utan kontrakt – så ser situationen just nu

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL